Flere østjyske køreskoler lever ikke op til reglerne

26 skolevogne og et køreteknisk anlæg i det østjyske havde i sidste uge besøg af Østjyllands Politi til kontrol

Østjyllands politikreds har i alt uddelt 18 påtaler og 10 sigtelser for overtrædelser af reglerne til østjyske køreskoler. Arkivfoto.

I sidste uge lavede Østjyllands Politikreds kontrol hos de østjyske køreskoler for at tjekke, om de lever op til det, de skal, i undervisningen af elever. I alt er der givet 18 påtaler og 10 sigtelser for overtrædelser af reglerne. Nogle af køreskolerne har fået flere påtaler eller sigtelser.

- Vi har foretaget et koordineret tjek over hele landet for at imødekomme den ekstra efterspørgsel, der har været på køreundervisning siden 17-årige fra den 1. januar i år også kunne tage kørekort, siger Jeppe James Olsen, leder af færdselspolitiet, til TV2 ØSTJYLLAND.  

Læs også Kø til køreprøve: Laura ventede syv uger

Reglerne om kørekort til 17-årige har til og med september givet et optag på hele 2.232 17-årige elever i Østjyllands politikreds.

Lektionsplanerne er ikke udfyldt

Der stilles en række krav til biler, der skal bruges til køreskoleundervisning. Der skal være en velfungerende kobling og bremse, og spejle så kørelæreren kan orientere sig og gribe ind i elevens kørsel, hvis nødvendigt.

Det er blandt andet bilens indretning, som politiet har tjekket. Derudover har de også kontrolleret kørelærerens lektionsplaner, der skal udfyldes efter hver time.

Kørerlæren er ansvarlig for at udfylde en lektionsplan, der skal underskrives af eleven efter hver lektion. Arkivfoto. 

- Lektionsplanerne er vores garanti for, at eleven har været igennem den undervisning, der skal til for, at de kan gå til køreprøve. Derfor er det vigtigt, at den er korrekt udfyldt og underskrevet, siger Jeppe James Olsen.

Politiet har blandt andet fundet tilfælde, hvor en bil ikke var godkendt som skolevogn, og tilfælde hvor den praktiske køreundervisning af en elev var begyndt, før der var lavet en lektionsplan.

Læs også - Vigtigt med forældrenes holdning

Langt de fleste påtaler og sigtelser faldt på manglende udfyldning af lektionsplaner. Politiet oplevede ikke, at der var de store problemer med godkendelse og indretning af bilerne.  

Kommuner i Østjyllands politikreds

- Randers
- Norddjurs
- Syddjurs
- Favrskov
- Aarhus
- Odder
- Samsø