Flere end 100.000 mænd i Østjylland er enlige

Forum for Mænds Sundhed vil trække mænd ud af isolation og ind i fællesskaber

De seneste tre år er der kommet flere enlige mænd i Østjylland, og dem skal vi ifølge en ekspert holde særligt øje med, for de gør det ikke selv.

Siden 2013 er der kommet 5.400 flere enlige mænd i Østjylland, og i alt er over 109.000 østjyske mænd single. Ud af dem er de 34.110 over 50 år gamle, og det er cirka 2.500 flere end i 2013, viser tal fra Danmarks Statistik.

Ifølge Svend Aage Madsen, der er psykolog og formand for Forum for Mænds Sundhed, skal vi bekymre os særligt om de enlige mænd. De dør nemlig syv år tidligere end mænd i parhold. De går mindre til lægen, og så har de det ofte psykisk sværere end enlige kvinder og mænd i parforhold.

- Mænd, der ikke har en kone eller en partner, går ofte og tumler med ting alene, og det kan ende med at blive rigtig skidt for helbredet, siger Svend Aage Madsen, der er formand for Forum for Mænds Sundhed og chefpsykolog på Rigshospitalet.

Ifølge Svend Aage Madsen taler mænd ofte kun med deres kone eller partner om fortrolige emner, hvorimod kvinder også taler med veninder og andre personer.

- For mange mænd og drenge er aldrig blevet opdraget til at tale om, hvordan de har det, og på det område kunne de lære noget af kvinderne, siger Svend Aage Madsen. 

Se interview med Svend Aage Madsen her.

Den nyeste undersøgelse fra Forum for Mænds Sundhed, hvis formål er at virke til forbedring af mænds sundhed, har 1 ud af 10 single mænd ingen at tale fortroligt med. For mænd i parforhold er det kun 1 ud af 50.

Svend Aage Madsen opfordrer enlige mænd til at skabe sig nogle fællesskaber med andre mænd, og samtidig opfordrer han familiemedlemmer til at puffe til mændene, hvis man oplever, at de trænger til hjælp.

De seneste år har Forum for Mænds Sundhed åbnet syv særlige mødesteder for mænd i Østjylland, og de er med til at trække mænd ud af isolation og ind i et fællesskab.

Et af mødestederne ligger i Tilst ved Aarhus. Her mødes op til ti mænd hver tirsdag og snakker om løst og fast - og både sjov og alvor.

- Jeg synes, at der fantastisk, at der er sådan et mødested her. Jeg føler mig virkelig hjemme, siger Erik Martin Larsen, der er kunstner og en af dem, som kommer i gruppen hver tirsdag.

Mødestederne er et gratis tilbud for alle mænd.

Du kan se interviewet med Erik Martin Larsen her.

 

20181025-173209-2-1920x1277we

play Kænguru hoppede rundt i østjysk villakvarter

20210727_175821

play Kevin trodser sit handicap: Cykler og står på paddleboard

djrus marias piger

play Vilde vandmængder i forlystelsespark: -Det var meget voldsomt

szexm9ijlwe14qxl720210726162640

play Fik nok af billetsnyd: Buschauffør parkerer for sidste gang

Politibil

Først kørte hun narkokørsel, så kradsede hun og spyttede på politiet

Anne-Marie Rindom

Østjysk guldhåb ligger på førstepladsen ved OL

Dagens mest læste