Fest og godt humør: Stille aften og nat for politi og brandvæsen

Nytårsaften er forløbet ganske roligt i det østjyske. Ingen større brande eller alvorlige ulykker lyder meldingen

Foto: Heine I Christensen

Foto: Heine I. Christensen

1 af 3

Hverken politi eller brandvæsen har haft meget travlt i forbindelse med nytårsaften. Faktisk har der været forbløffende stille, og på trods af masser af nytårskrudt er der ikke meldinger om mange større brande.

- Det har været en rolig nat sammenlignet med tidligere. Vi har været af sted til 20 udrykninger, hvor halvdelen har været fyrværkerirelaterede. Størstedelen af dem var brande i containere, buskads eller lignende, siger brandinspektør hos Beredskab og Sikkerhed, Kasper Sønderdahl, til tv2oj.dk.

Beredskab og Sikkerhed dækker fire kommuner - Nord- og Syddjurs, Randers og Favrskov. Her har beredskabet kun været kaldt ud til to alvorlige brande, hvor af den ene ikke skyldes nytårsaften eller fyrværkeri.

Har sagtens kunne følge med

- I Rønde gik der ild i et halmoplag, men rimelig hurtigt fik brandfolkene styr på branden. Værre gik det med en villa på Aarhusvej i Randers, som er stærkt medtaget efter en brand, der formentlig er startet via gløder fra en brændeovn, fortæller Kasper Sønderdahl.

Hos kollegaerne i det østjyske bød aftenen og natten på i alt 30 udrykninger, hvor alt var mindre brande i affaldscontainere, buske og andet i den dur.

- Samtidig kom alle opgaverne løbende, så vi har kunnet nå alt. Min fornemmelse er, at nytårsaften har været mere rolig end normalt, forklarer indsatsleder hos Østjyllands Brandvæsen, John Korsbak.

Østjyllands Brandvæsen dækker Aarhus, Skanderborg og Odder Kommuner.

Ikke mange voldsepisoder i nattelivet

I Horsens melder det lokale brand- og redningsmandskab heller ikke om store problemer og opgaver nytårsaften. Et par containerbrande og en enkelt bilbrand var alt, hvad man måtte rykke ud til.

Hos Østjyllands Politi nikker vagtchefen genkendende til det billede.

- Vi har ikke været involveret i store brande eller alvorlige fyrværkeriskader. I alt har vi anholdt ni i Aarhus og tre i Randers, og kun en af dem var en voldssag. Så tendensen fra de seneste år med en rolig nytårsaften fortsætter, siger vagtchef Jes Frederiksen.

På landsplan har de danske beredskaber rykket til omkring 200 opgaver fra i går aftes kl 17 til kl 5 i morges. Overordnet set svarer det en forholdsvis normal nytårsaften dog i den rolige ende.