Farlig bakterie fundet i aioli solgt flere steder i Østjylland

I fire østjyske supermarkeder er der i beholdere med aioli påvist listeria

Der er påvist den farlige bakterie Listeria i et parti aioli. Foto: Colourbox - genrefoto

Bakterien listeria kan forårsage den alvorlige sygdom Listeriose. Derfor tager Fødevarestyrelsen det meget alvorligt, når bakterien bliver påvist i produkter solgt i Danmark. Det er for nylig sket i et parti aioli fra firmaet Eksotiske Delikatesser.

Producenten opdagede selv listeria-bakterien i et parti med aioli i beholdere med 160 gram.

Læs også Fødevarer kaldes ofte tilbage: - Mange tror, det er accelereret

Partiet er produceret den 15. marts og har sidste holdbarhedsdato den 19. april.

- Ved indtag af produkter med listeria er der risiko for en infektion. Symptomerne er blandt andet influenzalignende symptomer, feber og hovedpine og i sjældne tilfælde mavetarmproblemer, oplyser Fødevarestyrelsen.

I Østjylland er varen med aioli solgt i Løvbjerg i Odder, i Aarhus Nord og i Horsens samt i Meny på Langenæs i Aarhus.

Bliver sløset mindre

- Vi råder forbrugerne til at levere produktet tilbage til butikken, hvor det er købt, eller at kassere det, lyder det fra Fødevarestyrelsen.

Det er langt fra første gang, vi her på TV2 ØSTJYLLAND fortæller om tilbagetrukne fødevarer, og derfor ville det være nærliggende at tro, at producenterne er blevet mere sjuskede, når de producerer varerne. Men faktisk er svaret bare, at der er kommet mere opmærksomhed på tilbagekaldelserne.

Vi er begyndt at lægge de her tilbagekaldelser ud på Facebook. Det får nogle til at tro, at det er accelereret, men det er det faktisk ikke.

Erik Jepsen, Fødevarestyrelsen

- Det er fordi, virksomhederne gør som de skal, og vi er begyndt at lægge de her tilbagekaldelser ud på Facebook. Det får nogle til at tro, at det er accelereret, men det er det faktisk ikke, siger Erik Jepsen, der er pressemedarbejder hos Fødevarestyrelsen.

Faktisk bliver der sløset mindre med fødevaresikkerheden end tidligere.

- Det er gået nedad, uden vi kan sige noget om, hvorfor det er gået op eller ned, siger Erik Jepsen.