Far til ADHD-barn melder kommune til politiet

Far fra Odder er utilfreds med, at stedsøn sidder for sig selv i skolen og læser tegneserier i stedet for at blive undervist.

I sidste uge satte TV 2 | ØSTJYLLAND fokus på kommunernes manglende skoletilbud til udsatte børn.

I dag, tirsdag, gik Jørg Lange til politiet med en anmeldelse af kulturdirektør i kommunen Gerda Pedersen. Han mener, at kommunen har tilsidesat hans stedsøn Andreas Lynggård Sørensens lovsikrede ret til at få undervisning.

- Jeg har valgt at tage det drastiske skridt, da man fra Odder Kommunes side vælger - grundet økonomi - at tilsidesætte Andreas' lovsikrede ret til undervisning, siger Jørg Lange til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Hos Odder Kommune afventer kulturdirektør Gerda Pedersen nu, hvordan politiet vil håndtere Jørg Langes anmeldelse af hende.

- Jeg er meget spændt på, hvad politiet siger til anmeldelsen, og det er op til politiet, om jeg skal afhøres, fortæller Gerda Pedersen.

Jørg Langes søn går i fjerde klasse og har ADHD, og han har derfor brug for ekstra støtte i skolen. En støtte der indtil videre har bestået i, at han har fået lov til at sidde for sig selv og kigge i tegneserier.

Men efter at TV | ØSTJYLLAND er gået ind i sagen, vil Gerda Pedersen nu på mandag tage kontakt til Hundslund Skole, og i fællesskab med skolens ledelse sørge for at der bliver lavet en bedre undervisningsplan for Andreas Lynggård Sørensen.

<a href="http://www.tv2regionerne.dk/reg2005/player.aspx?id=507671&r=7" target="_blank">Se tidligere tv-indslag om Jørg Langes stedsøn, Andreas Lynggård Sørensen (sendt 9/10, varighed: 3 min., 02 sek.)</a>

Se desuden mere i tirsdagens nyhedsudsendelse klokken 19.30.