Færre svenske studerende

Fremover bliver der bedre plads til danske studerende på landets medicin- og dyrlægestudier, som svenskerne ellers i stort omfang har indtaget i de senere år.

Årsagen er et nyt karaktersystem i Danmark, hvor dobbelt så mange skal have topkarakterer. Det kan svenskerne ikke matche, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

- Når vi med den nye skala begynder at give flere topkarakterer, skulle vi gerne komme problemet med svenskerne til livs, siger professor Katherine Richardson, Aarhus Universitet, der i sin tid var formand for den kommission, som foreslog den nye skala.

Under stor mediebevågenhed kom det i sommer frem, at hele 28 procent af de nye studerende på de danske medicinstudier er fra Sverige. Men sådan bliver det ikke næste år, mener Richardson. Nu skal eleverne spredes ud over hele karakterskalaen, og det er blandt andet bestemt, at 10 procent skal have topkarakteren 12, der erstatter 11 og 13. I dag opnår kun fem procent denne bedømmelse, viser en karakteromregning fra Undervisningsministeriet. /ritzau/