Færre indbrud i påsken

Så mange borgere har indtil videre haft indbrud i påsken

Foto: Colourbox

Antallet af indbrud i påskedagene er faldet og faldet de seneste år.

Sammenlagt har Østjyllands Politi indtil videre modtaget 43 anmeldelser om indbrud i påsken. Det er væsentlig færre end sidste år, hvor 63 østjyder oplevede indbrud i deres hjem eller virksomhed. I 2013 var tallet oppe på 68 indbrud.

Se også: Mange indbrud - færre end før

Det seneste døgn har Østjyllands Politi modtaget 12 anmeldelser om indbrud. Det er det højeste antal i påskedagene.

Skærtorsdag var der seks indbrud, langfredag fire, lørdag var der 11 og påskedag, søndag, var der 10 indbrud.

Indsatsleder Lennart Glerup fra Østjyllands Politi fortalte i lørdags til TV 2 | ØSTJYLLAND, at det dalende antal indbrud blandt andet kan skyldes, at nogle af de mest aktive kriminelle på nuværende tidspunkt er fængslet, og derfor ikke kan begå indbrud.

Blandt indbrudene, der er anmeldt de seneste 24 timer, er et indbrud i et hjem i Hasle, hvor der blev stjålet smykker, en frimærkesamling og bestik.

På Toftagervej i Viby gik tyven eller tyvene efter eksempelvis en bærbar computer, et spejlreflekskamera og en række herreure.

Selvom antallet af indbrud er dalende, kan der sagtens nå at blive anmeldt flere hændelser i løbet af de næste par dage. Politiets erfaring de seneste år er, at der indløber flere anmeldelser i dagene efter påske, hvor mange vender hjem efter påskeferien.