Fængslet for storkup

38-årig mand med tilknytning til Århus har siddet fængslet siden april for millionkuppet mod Dansk Værdihåndtering i Erritsø.

I godt syv måneder har politiet været tavs om, at en mand sidder fængslet for millionkuppet mod Dansk Værdihåndtering i Erritsø, hvor udbyttet var 11 millioner kr. . Men onsdag valgte ordensmagten at lægge oplysningen frem for offentligheden, som samtidig blev bedt om at hjælpe med at finde endnu en formodet gerningsmand, der formentlig er fra Århus.

Røveriet gav et udbytte på 11 millioner kroner i kontanter, siger politiinspektør Steen Edeling.

- Vi kan mærke, at journalister er ved at få mistanke om, at vi har en mand siddende. Samtidig har vi behov for at få hjælp til at finde ud af, hvem den anden er, og derfor går vi ud nu, siger han.

Sydøstjyllands Politi offentliggør nu fotoer fra pengecentralen, hvor man kan se en karakteristisk aflang rygsæk eller køjesæk, som var proppet med penge. Sækken er et vigtigt
spor i sagen.

Den fængslede er en mand på 38 år. Han blev anholdt i april og har tilknytning til Århus. Han nægter sig skyldig, men politiet mener altså, at han og den anden mand delte rovet mellem sig.