eSuperligaen frembringer ondt blod i østjysk opgør

Den nye eSuperliga, hvor de bedste fodboldklubber i Danmark dyster i FIFA 19, er skudt i gang. Opgøret mellem AGF og Randers FC blev en grim affære

Det skortede bestemt ikke på hoverende og provokerende jubelscener, da eSuperligaen blev skudt i gang mandag aften. Foto: Claus Bech - Ritzau Scanpix

Den danske Superliga har fået en virtuel lillebror, og i aften har klubbernes eSuperliga-hold været i aktion for første gang. Her dyster i alt 16 danske fodboldklubber i FIFA 19, og første spillerunde fandt sted i København.

Og det er altså ikke kun i fodbold på grønsværen, at temperamenterne kan slå gnister.

Mens de fleste af opgørene på åbningsdagen for eSuperligaen blev afviklet med nogenlunde behersket jubel, så sprang gnisterne rundt både i studiet og på gangene efterfølgende i forbindelse med opgøret mellem AGF og Randers FC.

Mohames Al-Bacha efter kampen i eSuperligaen mellem AGF og Randers FC. Foto: Claus Bech - Ritzau Scanpix

Den første af de to kampe i opgøret foregik med tydelig, men dog respektfuld jubel, da Mohamed "Al-Bacha" Al-Bacha vendte 0-2 til sejr på 3-2 over AGF's Fatih "FifaÜstun" Üstun.

Men i den anden kamp mellem Randers' Hassan "HassanPlayer" Al-Sarif og AGF'eren Niklas "Niller" Jacobsen antændte studiet.

"HassanPlayer" leverede en provokerende jubelscene efter sin udligning til 1-1. Foto: Claus Bech - Ritzau Scanpix

Da Randers udlignede til 1-1 i kampen, satte "HassanPlayer" sin pegefinger foran munden for at tysse på AGF'erne. Da aarhusianerne så igen tog føringen, var der tilbagebetaling.

"FifaÜstun" løb over på Randers' halvdel, og resten af scoringerne i kampen, som AGF endte med at vinde, affødte vild jubel og hån helt oppe i ansigterne på hinanden.

Fatih "FifaÜstun" Üstün jubler, da Niklas "Niller" Jakobsen sejrer over Hassan "HassanPlayer" Al-Sarif. Foto: Claus Bech - Ritzau Scanpix

Det var tydeligt, at spillerne havde en forhistorie, som ikke rummede positive minder. Det indrømmede "Al-Bacha" også efterfølgende.

- Det er der. Men det er ikke noget, jeg vil komme ind på, lyder det kort fra ham.

Til gengæld ville han gerne forklare, hvorfor det endte med ond stemning.

Det er dybt respektløst.

Hassan "HassanPlayer" Al-Sarif, Randers FC eSuperliga

- Stemningen var rigtig god i første kamp, men når man vælger at løbe over på de andres banehalvdel, som man kalder det, så synes jeg, det bliver respektløst, siger "Al-Bacha" fra Randers.

- Det er dybt respektløst, og jeg synes, det er noget, AGF bør tænke over. Jeg kommer ikke til at få respekt for de spillere igen.

Han løb også selv over på AGF-banehalvdelen efterfølgende ved scoringer, men han siger, at det kun skete som gengæld.

- Jeg synes stadig, det var dårlig stil af AGF. De burde skamme sig.

AGF-spillerne jubler efter sejren over Randers FC i første runde af eSuperligaen. Foto: Claus Bech - Ritzau Scanpix

Diskussionerne fortsatte efter kampen

Efter kampen diskuterede spillerne højlydt på gangen bag studiet, hvor flere blandede sig for at bremse den noget ophedede stemning.

Aftenens kampe endte med en samlet sejr på 6-5 til århusianerne, der blandt andet også har den bare 15-årige Lucas Krøll på eSuperliga-holdet.

Nederlag til Silkeborg - sejr til Horsens

Selvom Silkeborg IF ikke spiller i Superligaen, er klubben alligevel med i den nye eSuperliga. Det var nemlig ikke alle Superliga-hold, der ønskede at stille op på nuværende tidspunkt, og derfor kunne Silkeborg IF i aften spille derby imod FC Midtjylland. 

Her blev det til et nederlag for de rødblusede, der samlet tabte 5-2 til eUlvene fra FC Midtjylland. 

Wahed "The Kid" Obayd og Adel "Adellovich" Daher under kampen i eSuperligaen mellem Silkeborg og FC Midtjylland. Foto: Claus Bech - Ritzau Scanpix

I den "rigtige" Superliga tabte AC Horsens her til aften lokalopgøret imod Vejle med 3-1, men til gengæld fik klubben en smule oprejsning på den virtuelle grønsvær. AC Horsens spillede nemlig 5-5 imod Sønderjyske, og eftersom Horsens scorede flere udebanemål end sønderjyderne, løb de med de tre point. 

Grundspillet strækket sig over 15 spillerunder, hvorefter top-8 går videre til kvartfinalerne i kampen om den samlede præmiepulje på 365.000 kroner. Vinderen får 150.000 kroner.