En tredje mand dømt for at sprænge penge-automater i luften

En 38-årig mand fra Aarhus blev i dag idømt fem års fængsel for at have sprængt tre bankautomater i luften. Han er den tredje dømte i sagen

Nu er en tredje gerningsmand dømt for at have sprængt pengeautomater i luften flere steder i Østjylland. Tre automater i 2016 – i Horsens den 3. maj, i Auning den 11. juli og i Odder den 20. december – blev af tre mænd sprængt. En 38-årig mand fra Aarhus fik tirsdag fem års fængsel for sin rolle.

Desuden blev manden fundet skyldig i at have forvoldt fare for politifolk, da han, i forbindelse med en eftersættelse den 20. december 2016 fra Odder til Tranbjerg, kastede partisansøm ud foran flere politipatruljer.

Den 38-årige er den tredje person til at modtage dom i sagen, og der er nu udmålt i alt 12,5 års fængsel til de tre gerningsmænd, der alle er i 30'erne og fra Aarhus-området.

- Jeg er tilfreds med de afsagte domme. Det er positivt, at berigelsesafdelingens hårde arbejde i forbindelse med efterforskningen af sagen har ledt til domfældelser, og at straffenes længde afspejler alvorligheden af de begåede forbrydelser, siger anklager Rasmus Gyldenløve.

Under eksplosionen i Odder mærkede Mia Karlsen og hendes datter rystelserne. 

I Odder i december sidste år gik sprængningen ud over en Jyske Bank-automat, og flere lokale borgere i området måtte evakueres. Det glæder politiet, at der snart en prop i med hensyn til banksprængninger.

- Jeg noterer mig, at der ikke siden anholdelsen af gruppen er konstateret nye forhold vedrørende sprængninger af banker i Østjylland, siger Rasmus Gyldenløve.

Sprængningerne medførte store tab - både i form af udbytte fra automaterne og i forbindelse med de omfattende ødelæggelser på bygninger og inventar.

Den tredje dømte i sagen blev desuden fundet skyldig i et indbrud på Royal Casino i Aarhus begået i februar 2016.