Egå Gymnasium hitter blandt unge

340 unge har søgt ind på det knap tre år gamle gymnasium efter sommerferien. Kun Århus Katedralskole har flere ansøgere.

Trods knap tre år på bagen har Egå Gymnasium allerede fået et godt ry blandt unge, der jagter den røde studenterhue, hvis man skal dømme efter de netop offentliggjorte ansøgertal til de århusianske gymnasier. Det skriver Urban.

Her er Egå Gymnasium det næstmest søgte sted med 340 ansøgere - kun overgået af Aarhus Katedralskole, hvor 353 unge drømmer om at starte i 1. g efter sommerferien.

Sidste år søgte 269 ind i Egå, og rektor Eigil Dixen ser dette års rekordansøgning som et skulderklap for den indsats, som både ansatte og elever har ydet.

- Vi har inddraget eleverne meget i opbygningen af skolen. Vi gør meget ud af at være et sted, hvor eleverne gerne vil være også efter skoletid, og jeg er sikker på, at de er gode ambassadører for os, siger Dixen.

Han venter at optage ca. 250 nye elever i ni klasser.

Blandt de gymnasier, der er faldet tilbage på popularitetslisten, er bl.a. Århus Statsgymnasium, hvor 250 - 56 færre end sidste år - har søgt ind.

Marselisborg Gymnasium er også gået tilbage fra 285 til 234 ansøgere i år, skriver Urban.