E45: Se hvad der blev lovet før valget

Udvidelsen af E45-motorvejen skabte også før folketingsvalget tidligere på året stor diskussion mellem politikerne

01:13:26

1 af 2

I forbindelse med folketingsvalget holdt TV 2 | ØSTJYLLAND forskellige valgdebatter rundt om i det østjyske med skiftende temaer. En af dem var på rastepladsen ved Ejer Bavnehøj, og her var motorvejen til diskussion.

Blandt de 10 paneldeltagere var meldingen fra hele otte af dem, at der skulle gøres noget med E45 hurtigst muligt. For de erkendte, at trafikken har været tiltalende, og at der er behov for handling.

- Men først skal der findes et flertal for en udvidelse, men når man så kigger på holdningerne her, så glæder jeg mig til den nye folketingssamling, for så er det bare et spørgsmål om at finde pengene, lød det dengang fra Dansk Folkepartis trafikordfører, Kim Christiansen.

Nødt til alle at bakke op om E45-udvidelse

Hos Socialdemokraternes Maja Panduro var udmeldingen, at trafikministeren og hende selv skam også havde kæmpet for udvidelsen.

- Der skal dog tit også opbakning fra de øvrige partitoppe til, for at det kan lykkes. Derfor er det problematisk, at Venstres formand i stedet har lovet penge til andre vejprojekter, sagde hun.

Behov for holdbar løsning

Ikke overraskende var Venstres lokale repræsentant, Michael Aastrup Jensen, ikke enig i den udlægning, og han kunne bekræfte, at partiet også var stor fortaler for en motorvejsudvidelse.

- Sidst min formand var på besøg i Randers gav han da også udtryk for netop det. Vi prioriterer E45 højt, men det er vigtigt, at vi ikke bare symptombehandler. Vi skal have en fuld udvidelse fra Randers i nord til Vejle i syd, så vi ikke bare flytte proppen, mente Michael Aastrup Jensen.

Bedre med forbedret kollektiv trafik

Eneste to partier, der under valgdebatten fra Ejer Bavnehøj ikke bakkede op om en udvidelse, var Enhedslisten og Alternativet. Her snakkede de to partiers politikere i stedet om bedre offentlig transport.

- I stedet for bare at blive ved med at udvide vejnettet så bør man kigge på at forbedre den kollektive trafik. Så kommer der automatisk mere plads på vejene, lød modsvarene fra de to venstrefløjspartier.

Se hele valgdebatten øverst. Første tema på dagsordenen var netop motorvejen, hvorefter der også blev diskuteret infrastruktur og erhvervsudvikling