Drab: Sigtet skal opereres

I kunstigt koma efter ulykke ved Randers

Den sigtede blev alvorligt kvæstet, da han kørte galt ved Bjerregrav Stationsby nord for Randers.

Den mand, der er sigtet for at have dræbt pædagog Judy Meiniche Simonsen ved Viborg, er endnu ikke blevet afhørt af politiet.

Den 39-årige skal nu overføres til Odense Universitetshospital, hvor han skal opereres for de alvorlige kvæstelser, han fik efter at have kørt galt efter en biljagt ved Randers.

- Han er fortsat i kunstigt koma, fortæller efterforskningslederen, Jes Hvas, fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Politiet ved ikke, hvornår det bliver muligt at tale med den 39-årige.

Så snart mandens helbred tillader det, skal han afgive forklaring i et retsmøde og her besvare spørgsmål fra anklager og forsvarer.

En dommer i Viborg besluttede i fredags at varetægtsfængsle ham i fire uger.

Forbrydelsen skete tirsdag i sidste uge, da manden sammen med pædagogen kørte en tur fra bostedet Blåkærgaard i Viborg.

Dagen efter blev liget af Judy Meiniche Simonsen fundet ved ishuset i Dollerup nær Viborg. Hun blev 46 år.

Efter en stor eftersøgning blev den 39-årige pågrebet nær Randers. Han er sigtet for at have dræbt Simonsen med en kniv og for voldtægt.

Tidligere dømt for vold
Sagen har udløst en stor diskussion om forholdene på den åbne institution. Her bor psykisk syge personer med misbrug og med en kriminel baggrund.

Den 39-årige er tidligere dømt for vold, og han blev i maj sidste år placeret på Blåkærgaard. Nu vil Region Midtjylland undersøge, om han var fejlplaceret.

- Man kan med sikkerhed sige, at der er vurderet forkert, sagde formand for regionens udvalg for psykiatri Niels Callesøe (SF) i weekenden. Det skal blandt andet undersøges, om procedurer skal ændres.

Den offentlige debat har været intens. Og tillidsmanden for socialpædagogerne på bostedet, John Mikkelsen, mener, at noget af kritikken er uretfærdig.

- Der var ingen faresignaler, der indikerede, at man ikke skulle køre en tur, har John Mikkelsen slået fast.