DGI får støtte til projekt

DGI Østjylland har fået 400.000 kroner af Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter

Foto: Morten Melhede

Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter har uddelt knap 11 millioner kroner i støtte til forskellige udviklingsprojekter landet over.

Fire millioner bliver sendt til Region Midtjylland, og 400.000 kroner er øremærket DGI Østjylland og projektet 'Luft under lokal vinger'.

- 400.000 kroner, det betyder sgu noget. Det betyder faktisk rigtig meget, siger Flemming Mølgaard, der er direktør hos DGI Østjylland, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Projektet handler om, at DGI Østjylland vil gøre noget for foreningslivet. Og der er specielt fokus på de aktiviteter, der foregår udendørs.

- Vi har en plan over de næste tre år med outdoor som udgangspunkt. Vi vil gerne engagere lokale folk i eksempelvis løb, cykling og kajak-roning. Nu får vi mulighed for at udvikle nogle outdoor-aktiviteter i samarbejde med fire kommuner, og det er det, vi har fået penge til her, siger Flemming Mølgaard.

De fire kommuner, det drejer sig om, er Syddjurs, Skanderborg, Odder og Randers Kommune.

Det er målet med projektet at skabe nogle nye forgangsmænd indenfor foreningslivet.

- Vi skal have skabt nogle nye aktiviteter, for eksempel nogle mountainbike-ruter, men vi skal også have fundet nogle nye ildsjæle, siger Flemming Mølgaard om projektet.