Debatten om svinekød blusser op igen

I Randers Kommune er det et krav - i Aarhus en valgmulighed

01:53

1 af 2

Debatten om svinekød i de østjyske daginstitutioner er igen blusset op.

I Randers forlanger kommunens politikere, at børnehaverne skal have svin på menuen, mens man i resten af Østjylland lader de enkelte institutioner om selv at vælge, hvilken kost børnene skal have.

Børnehaven Langenæsstien i Aarhus er en af de institutioner, der har taget imod muligheden for selv at bestemme, og her har bestyrelsen besluttet ikke at servere svinekød.

- Vi har taget den beslutning, at måltidet er et fælles måltid, hvor det er lige for alle. Når der bliver spist, sidder vi sammen ved et bord og har et fælles grundlag, siger Anne Mette Kalstrup, der er medlem af dagtilbudsbestyrelsen.

På gaden er der delte meninger om, hvorvidt der skal serveres svinekød i alle institutioner.

- Jeg synes ikke, der skal være tvang i institutionerne her, siger Michael Vest, forælder i Randers.

- Jeg synes, det er i orden, at det er et krav, at der serveres svinekød. Jeg synes, der mangler svinekød til de danske børn, siger Annemarie Piilgaard, forælder fra Randers.

En rundringning foretaget af TV2 | ØSTJYLLAND viser, at det kun er Randers og Horsens kommuner, der har et krav om, at der skal serveres svinekød i alle institutioner.

Se hele indslaget i videoen herover.

OG KOM GERNE MED GODE IDÉER TIL, HVORDAN PROBLEMET MED SVINEKØD I DANSKE INSTITUTIONER LØSES PÅ redaktion@tv2oj.dk - ELLER DELTAG I DEBATTEN PÅ FACEBOOK.