Campingbiler må køre hurtigere på motorvejen

Hastighedsgrænsen for campingbiler sættes op til 100 kilometer i timen på motorveje og 80 på andre veje

De såkaldte autocamperes hastighedsgrænse kommer til at følge bussernes. Foto: Søren Steffen - Ritzau Scanpix

Hvis du er en af de danskere, der pakker tasken og tager campingbilen mod varmere himmelstrøg, er der godt nyt: Torsdag hæves hastighedsgrænsen for campingbiler til 100 kilometer i timen på motorveje og 80 på andre veje.

Den højere hastighed gælder campingbiler, der er godkendt til at køre hastigheden gennem den såkaldte tempo 100-ordning.

Autocampernes hastighedsgrænse kommer således til at følge bussernes, og det er til gavn for både trafiksikkerhed og campister, mener Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen.

Læs også Christian er én af flere ensomme unge: - Jeg følte mig tom

- Hastighedsforskelle på køretøjer giver anledning til flere og lange overhalinger, hvilket kan skabe farlige situationer. Derfor bør hastighedsgrænserne være så ens som muligt for køretøjstyper, der teknisk set er ensartede.

- Det giver enkle og fornuftige regler, som giver mere mening for trafikanterne at overholde, forklarer han i en pressemeddelelse.

Læs også Unge robot-talenter klar til EM: - Det er mere end bare Lego

Tidligere måtte campingbiler køre 80 kilometer i timen på motorveje og 70 på andre veje.

For busser forenkles den såkaldte Tempo 100-ordning, hvor man kan søge om at få lov til at køre 100 kilometer i timen, ligeledes. Godkendelsesprocessen bliver forenklet, og udgifterne til Tempo 100-mærket bortfalder.

Lovændringen blevet vedtaget i sommer af regeringen og Dansk Folkeparti og træder i kraft fra 15. marts.

01:58

VIDEO: Især i weekenderne fyldes rastepladserne langs motorvej E45 med østeuropæiske lastbilchauffører. De lever i deres lastbiler i flere uger ad gangen. Mød Gabriel, Romanas, Cezar og Szasz her.

Luk video