Burka skiller vandene i Østjylland

Det skal vi ikke blande os i, siger rektor, mens andre mener, at det er fornuftigt at komme problemerne i forkøbet.

Foto: Colourbox

Egå Gymnasium vil ikke have, at eleverne på skolen bærer burka i skoletiden.

Den udmelding har vakt røre og skabt debat i hele landet, og også i Østjylland, hvor rektorerne på de østjyske gymnasier har delte meninger om sagen.

Flere rektorer udtaler over for TV 2 | ØSTJYLLAND, at de ikke forstår, hvorfor man bruger tid på den slags, når man ikke har de pågældende elever på skolebænken eller udsigt til at få burka-bærende elever indskrevet.

- Vi har ikke skrevet noget ned om den slags nogen steder, for vi har ingen elever, der bærer burka. Vi kender vores elevopland, og det er meget usandsynligt, at vi kommer til at skulle tage stilling til det. Så det er ikke relevant for os, og derfor vil vi ikke tage det op, siger vicerektor på Paderup Amtsgymnasium.

Samme holdning har man på Randers Statsskole, hvor man ikke mener, at man skal bruge tid på noget, der ikke er et reelt problem.

Skolens rektor bakker desuden fuldt op om formanden for Gymnasieskolernes Rektorforening, Peter Kuhlman, der blandt andet har udtalt, at forbudet sender et kedeligt signal om, at der ikke er plads til alle.

I Grenaa har man på gymnasiet flere elever, der bærer tørklæde, og det må de gerne.

Skulle der komme en elev, der ønsker at bære burka, vil det heller ikke være noget problem, siger rektor Ole Fjord.

- Det vil vi slet ikke blande os i. Efter min mening kan de elever sagtens agere og kommunikere alligevel, og så spiller det ingen rolle, siger han.

Men der er også skoler, hvor man sympatiserer med beslutningen, som er blevet truffet på Egå Gymnasium.

På Marselisborg Gymnasium i Århus har man talt om, hvorvidt man på skolen bør have en beklædningspolitik, der vedrører blandt andet burkaen.

Fra skolens kontor forlyder det, at vinden højst sandsynligt blæser i retning en egentlig nedskrevet politik.

På Viby Amtsgymnasium & HF og Århus Statsgymnasium har man allerede forbudt eleverne at bære burka.

Se mere om sagen i vores nyhedsudsendelse klokken 19.30