Bryllupsrejse endte i retten

Østjysk brudepar må betale 27.000 for en bryllupsrejse, der aldrig blev til noget.

Det der skulle have været en romantisk bryllupsrejse til Barbados endte for et nygift par fra Århus med en tur til landsretten i Viborg.

Her blev parret dømt til at betale rejsen og sagens omkostninger - i alt en udgift på 27.000 kroner, eller noget mere end selve rejsen ville have kostet.

30. december 2004 henvendte den kommende brudgom sig til et rejsebureau i Århus, der har specialiseret sig i bryllupsrejser til Barbados. Han bestilte en 14 dages luksustur i februar 2005, og det lykkedes rejsebureauet trods den korte tidsfrist at finde et ledigt hotel, og rejsen blev aftalt og bestilt.

Brudeparret skulle betale de godt 23.000 kroner senest 3. januar. Men så fik brudgommens mor et hjertetilfælde, og gommen turde ikke lægge an på at komme af sted kun en måned senere. Han afbestilte rejsen med henvisning til den sygdomsforsikring, han havde tegnet.

Det var for så vidt i orden, men da han ikke sendte den fornødne dokumentation til rejsebureauet, så man sig nødsaget til at bede om alle pengene.

Først på dette tidspunkt afviste brudgommen, at der var indgået en bindende aftale, og nægtede at betale noget som helst. Det lykkedes rejsebureauet at få refunderet flybilletterne, men man måtte betale hotelværelser og øvrige omkostninger, så retssagen kom til at stå om 14.000 kroner.

Byretten i Århus og Vestre Landsret er enige om, at brudeparret har bestilt rejsen, og at bureauet har krav på et vederlag for de udgifter, man havde haft, og da parret ikke har fremlagt dokumentation for sygdom, skal de betale hele beløbet plus sagens omkostninger. /ritzau/