Bruun's beholder toppen

Naturklagenævnet giver århusiansk indkøbscenter lov til at beholde sine øverste etager.

Naturklagenævnet giver det århusianske indkøbscenter Bruun's Galleri lov til at beholde toppen af bygningen. Det nyåbnede center, der med 80 butikker er et af landets største, slipper dermed for at skære to etager af toppen, så virkeligheden kommer til at passe med de fotos, som bygherren præsenterede for offentligheden før byggeriet.

Det står fast, efter at Naturklagenævnet netop har behandlet en klage over det nye storcenter fra vrede naboer i Århus. Selvom der er begået fejl, så skal der heller ikke laves en ny VVM-vurdering af det store byggeris påvirkning af miljøet.

Sidste sommer blev det i forbindelse med byggeriet afsløret, at der var fejl i de visualiseringsfotos, som Nordens største entreprenørfima, NCC, havde fået udarbejdet for at give borgerne et indtryk af, hvordan centret ville præsentere sig.

Først og fremmest rager Bruuns Galleri betydeligt højere op end på billederne og fylder dermed mere i bybilledet rent visuelt, end naboere og politikere fik at vide, da der skulle tages stilling til byggeriet. /ritzau/

hest2

play Naturpark beskyldt for misrøgt af heste: Afviser alle anklager

Martin Damgaard

play Naboer vil hive politikere ud i virkeligheden: De skal vide, hvad de stemmer om

IKEA

play Derfor åbner IKEA ikke i morgen

Skærmbillede 2021-02-28 kl. 15.01.43

play Forpremiere: Ny serie følger familie, der har købt en hel zoo

6a0adb77-df5b-46a7-ba2b-27b2740e1419

Eksperter: Over halvdelen af positive lyntest kan være falsk positive

politibil

Politiet uddeler bøder og lukker vandpibecafé i Brabrand