Brosbøl: Uacceptabelt at låse ældre inde

Lokalt folketingsmedlem er rystet over, at ældre på plejecenter i Galten låses inde om natten på grund af besparelser.

TV | ØSTJYLLAND i går fortælle, at demente på et plejecenter i Galten kan risikere at blive låst inde om natten uden opsyn, da personalet som en konsekvens af besparelser også skal løse opgaver uden for plejecentret.

Det har rystet adskillige pårørende, som tirsdag aften vil mødes i Galten og protestere over ordningen.

Nu slutter Socialdemokraterne sig til gruppen af oprørte, og de vil nu rejse sagen i Folketinget over for velfærdsministeren.

- Det er simpelthen uacceptabelt, at ældre demente låses inde om natten. Vi kan ikke prale af at leve i et velfærdssamfund og samtidig byde vore ældre medborgere den behandling. Og spørgsmålet er, om det overhovedet er lovligt, siger Kirsten Brosbøl (S), Skanderborgs lokale folketingsmedlem.

Hvis Skanderborg Kommunes praksis skulle vise sig at være lovlig, vil Socialdemokraterne have ændret loven, meddeler Brosbøl.

- Vi må sikre vores ældre imod det her. Men en ændring af sociallovgivningen er kun den ene side af mønten, for det handler selvfølgelig også om at sikre kommunerne en ordentlig økonomi, så de ikke tvinges ud i tvivlsomme spareøvelser, der i bedste fald balancerer på kanten af borgernes retssikkerhed.