Brandmand Ole Pedersen bisættes i dag: Hele landet flager på halv

Brandstationer over hele Danmark vil mandag markere brandmand Ole Henne Pedersens død under en markbrand

Ole Henne Pedersen mistede livet under slukningen af en markbrand den 19. juli. Mandag flager hele landets stationer på halv i forbindelse med bisættelsen.

Mandag bisættes brandmanden Ole Henne Pedersen, der omkom under slukningen af en voldsom markbrand den 19. juli. I den forbindelse flager alle landets beredskaber og brandstationer på halv frem til, at bisættelsen er færdig kl. 14.

Bisættelsen foregår i Vestre Store Kapel på Viborgvej i Aarhus og vil ud over familien også blive gæstet af repræsentanter fra stort set alle landets beredskaber. 

Læs også Brandchef efter tragisk ulykke: - Han var en dygtig brandmand

- Det er med stor sorg, at Østjyllands Brandvæsen må meddele, at deltidsbrandmand, Ole H. Pedersen fra Station Hørning, er afgået ved døden den 19. juli 2018 i forbindelse med en større indsats, skrev direktør for Østjyllands Brandvæsen Lars Hviid umiddelbart efter ulykken i juli. 

Bisættelsen foregår i Vestre Store Kapel på Viborgvej i Aarhus. Både familie og repræsentanter fra stort set alle landets beredskaber er mødt op.

Uhyggelig brand

Ulykken skete under en voldsom markbrand i Tåstrup ved Harlev syd for Aarhus den 19. juli. Branden udviklede sig eksplosivt, og ilden sprang hele seks meter over en vej. 

- Ilden bredte sig uhyggeligt hurtigt, sagde øjenvidner på dagen til TV2 ØSTJYLLAND. 

Det var dog ikke ilden, der var skyld i Ole Henne Pedersens alt for tidlige død. Brandmanden blev dræbt, da en kollega kom til at bakke en tankbil ind i ham. Der blev forsøgt livreddende førstehjælp på stedet, men desværre uden resultat. 

00:24

På brandstationen i Skanderborg hænger flaget på halvt i dag til ære for Ole Henne Pedersen.

Luk video

Da ulykken skete under arbejdet, er arbejdstilsynet i øjeblikket ved at undersøge sagen nærmere. 

Iværksætter og direktør

Ole Henne Pedersen efterlader sig sin hustru, som han kun nåede at være gift med i fire år. De to boede sammen i Lystrup og arbejdede også sammen i Oles virksomhed Hennetec. 

Læs også Markbrande er ekstremt farlige: - Det var en heroisk indsats

For ud over jobbet som deltidsbrandmand var Ole Henne Pedersen iværksætter. I 2004 startede han sit firma Hennetec, som sælger rammer og passepartout på nettet. Det var noget, der gav succes og Ole Pedersen havde ved sin tragiske død otte ansatte i firmaet. 

Ole var også en opfindertype, der i maj netop havde søgt om et patent til sin virksomhed.

På trods af succesen med Hennetec.dk kunne Ole Henne Lund Pedersen ikke lægge tilværelsen som brandmand fra sig. Han havde ikke lyst til helt at slippe det, fortalte han i foråret i et interview med Ugebladet Skanderborg. 

Oprindeligt var Ole Henne Lund Pedersen uddannet ingeniør.   

Læs også Afdød brandmand mindes med blomster ved udbrændt mark