Børnehaver åbner mandag

Pædagogstrejken i Århus er slut. Et massivt flertal stemte for at genoptage arbejdet efter weekenden.

Fra på mandag behøver de århusianske forældre ikke længere få bedstemor på banen for at få deres børn passet.

Et overvældende flertal af de strejkende pædagoger og pædagogmedhjælpere besluttede fredag eftermiddag at afslutte den strejke, der i flere uger har lammet børnepasningen i byen. Dermed er kommunens daginstitutioner i næste uge åbne som normalt.

Beslutningen om at afslutte strejken blev taget mindre end et døgn efter, at et flertal i Århus Byråd vedtog det omstridte budgetforlig til trods for flere ugers voldsomme protester, arbejdsnedlæggelser og forældreblokader.

Talskvinden for de strejkende pædagogers aktionsgruppe, Christina Simonsen, gav så sent som i aftes udtryk for, at der stadig kunne være fornuft i at fortsætte strejken en uge endnu. Frem til søndag 15. oktober har Århus Byråd nemlig stadig mulighed for at ændre budgetforliget.

- Vi går i arbejde igen under store protester og i dyb utilfredshed med det budgetforlig, der nu er vedtaget. Vi fortsætter kampen for at få det omgjort, hedder det i en udtalelse fra de aktionerende.

I lighed med pædagogerne og pædagogmedhjælperne besluttede de århusianske dagplejere fredag eftermiddag at genoptage arbejdet.