Boligorganisation indrømmer tilfældig afvisning

Aarhusbolig smider kun familier ud, hvis deres sag har været omtalt i medierne. Herremandspolitik lyder kritikken.

Den største boligorganisation i Århus - Aarhusbolig - indrømmer overfor P4 Østjylland, at de afviser lejere på et tilfældigt grundlag.

Socialt belastede familier, som er blevet smidt ud af deres lejlighed for eksempel på grund af børns kriminalitet, afvises nemlig kun, hvis deres sag har været omtalt i pressen.

- Vi har søgt Datatilsynet om at få lov til at registrere de her ting, men det blev afvist. Det ville være det mest retfærdige at det var ens for alle, men her er det altså lidt tilfældig hvad vi bliver opmærksomme på, siger direktør i Arbejdernes Andelsboligforening Anders Rønnebro til P4 Østjylland.

Indvandrerrådgiver Leif Randeris, som repræsenterer flere af de socialt belastede familier, mener, at boligforeningerne omgår loven og lister et bølleregister ind ad bagvejen.

- Det er en herremandspolitik som hører hjemme i forrige århundrede. Boligforeningerne skal huse borgere som ikke selv er i stand til at købe en bolig. De skal ikke gøre den sociale situation for en familie dårligere, siger Leif Randeris som nu har indberettet Aarhusbolig til Datatilsynet.

/Ritzau