Bøder i tusindvis: Folk kigger stadig på mobilen under kørslen

Man skal ikke bruge mange minutter på en østjysk vejstrækning, før man får øje på bilister, der er mere optaget af mobiltelefonen end at køre bil

Når vi sidder bag rattet, er det langt fra altid, mobiltelefonen bliver i lommen. Det sker på trods af, at politiet sigter østjyske bilister i tusindvis for at bruge håndholdt mobil, mens de kører bil.

- Der er stadig alt for mange, der ikke vil erkende, at det er forbundet med en vis fare, siger politikommissær ved Østjyllands Politi, Amrik Chadha, til TV2 ØSTJYLLAND. 

Man skal ikke bruge mange minutter på en østjysk vejstrækning, før man får øje på bilister, der er mere optaget af mobiltelefonen end at køre bil. TV2 ØSTJYLLAND har observeret trafikken på strækninger i Randers, Silkeborg, Horsens og Aarhus. På kun en halv time hvert sted lykkedes det, som du kan se i videoen herover, at filme en håndfuld bilister, der brugte håndholdt mobiltelefon.

Resultat kommer ikke bag på politikommissær, Amrik Chadha. 

På gaden i Silkeborg indrømmede mange, at de godt kunne finde på at tage telefonen, hvis den ringede, mens de kørte.

- Det her foregår hver evig eneste dag, hver evig eneste minut. Over alt i trafikken, konstaterer han.

Dyrt og farligt

Ifølge en undersøgelse lavet af DTU Transport er uopmærksomhed – herunder ved mobiltelefoni – en faktor i en tredjedel af alle trafikulykker. 

Det kan koste en bøde på 1500 kroner at bruge håndholdt mobil under kørsel.  Østjyllands Politi sigtede i fjor 3165 bilister for netop den forseelse. I 2015 var tallet 3746. Og i 2014 blev 3426 sigtet. 

Men på trods af, at der sigtes bilister i tusindvis, ses der altså stadig stort på færdselsloven. Bilisterne risikerer bøde, men er først og fremmest til fare for andre, mener Amrik Chadha.

- Vi er i dag, hvor vi var i 70’erne, hvad angår spirituskørsel. Dengang var det ikke noget, folk rynkede på næsen af. Men det er rent faktisk sådan, at uopmærksomhed er direkte sammenligneligt med spirituskørsel, fordi ens reaktionstid bliver så meget nedsat.

Se TV2 ØSTJYLLANDs reporter dokumentere folks kørsel med mobilen i hånden i videoen øverst i artiklen. 

VIDEO: Hør mere fra politikommissær Amrik Chadha i interviewet her. 

 

20_percent

play Video: Kæmpekran løfter 130 ton tag på plads

Lige nu
Museum Jorn

liveblog COVID-19 LIVE: Museum holder årets første fysiske udstilling

Munkholm afsnit 1 DIGI

play Serie: Tidligere zoo-ejer slipper ikke helt sit livsværk endnu

corona vaccine

Ikke meget skal gå galt, før den nye vaccineplan skrider, vurderer analysevirksomhed

IMG_9055

Vil tælle alle landets edderfugle

Isabella og Moffe

VIDEO: Efter et år i isolation får Moffe endelig sin vaccine