Bjerringbro-Silkeborg sendte Lemgo ud

Bjerringbro-Silkeborg leverede onsdag aften en stor overraskelse, da det jyske håndboldhold slog tyske Lemgo ud af EHF Cuppen.

Et forspring på tre mål før en returkamp på udebane i international håndbold må normalt regnes for et meget spinkelt udgangspunkt - især når modstanderen er et tysk klassehold. Ikke desto mindre lykkedes det håndboldklubben Bjerringbro-Silkeborg at skabe en artig overraskelse i ottendedelsfinalen af EHF Cuppen, da jyderne med et nederlag på 25-28 gik videre på bekostning af Lemgo.

Efter dansk 26-23-sejr i det første møde i Danmark skulle jyderne levere en stor præstation for at komme helskindet fra opgøret, og i første halvleg så det ud til, at en overraskelse lurede i Lipperlandhalle.

Bjerringbro-Silkeborg gik til pausen foran 12-11 og holdt langt hen i anden halvleg de tyske stjerner fra fadet. Med tre minutter tilbage førte Lemgo 27-23, men det lykkedes danskerne
at holde nederlaget på tre mål og gå videre på reglen om flest scorede mål på udebane.

- Det er helt fantastisk. Vi var klart undertippet efter den første kamp, men vi gik ud og kæmpede med alt, hvad vi havde. Kampen lå meget på vippen, og den kunne lige så godt være gået til dem, sagde landsholdsspilleren Mads Ø. Nielsen til Ritzaus Bureau kort efter sidste fløjt.