Biskop Kjeld Holm vil have fred

Biskoppen holdt i dag møde med menighedsrådet fra Holme Kirke, for at bilægge de problemer der hidtil har ført til, at seks ansatte forladt Holme Kirke.

Det er den omstridte sognepræst Kirsten Hald fra Holme Kirke, der har skabt uro. Det mener i hvert fald en anden af kirkens præster og en kirketjener, der for nylig sagde op pga. arbejdsklimaet.

Derfor vil Biskoppen nu ansætte tidligere stiftamtmand Peter Christensen som en personalekontaktperson, der skal referere direkte til Kjeld Holm.

- Peter Christensen er anerkendt som en af landets bedste jurister med stor indsigt i kirkelige forhold. Jeg mener, at dette tiltag vil have alle muligheder for at genskabe et godt arbejdsmiljø for kirkens medarbejdere og udelukke enhver mistanke om udemokratiske og ukorrekte forhold i menighedsrådet, siger Kjeld Holm.

De to tidligere ansatte mener desuden, at Kirsten Hald har taget beslutninger uden om menighedsrådet. Inden for de seneste år har seks ansatte forladt kirken. Alligevel mener biskoppen ikke, at det er Kirsten hald, der har været mødets omdrejningspunkt.

- Det er de generelle arbejdsmiljømæssige forhold i Holme, som jeg har forholdt mig til i dag. Kirsten Hall er medarbejdende i kirken, så selvfølgelig er hun på den måde et led i det. Men hun er ikke hele årsagen, udtaler Kjeld Holm til TV2 | ØSTJYLLAND.

Menighedsrådet i Holm Kirke skal nu tage stilling til Biskoppens ønske.