Beskidt tank årsag til dårlig mælk

En urengjort tank hos en landmand er sandsynligvis årsag til, at 150.000 liter ildelugtende mælk kom ud til forbrugerne.

Tidligere på dagen kom det frem, at det var en bakterie fra én enkelt landmand, der var årsag til, at 150.000 liter ildelugtende mælk i weekenden blev kørt ud til supermarkeder i Midt- og Østjylland. Nu viser det sig, at den dårlige mælk sandsynligvis skyldes en ikke tilstrækkelig rengjort mælketank.

Der er formentlig tale om bakterier, som kan tåle kulde, men som slås ihjel ved pasteuriseringen og derfor ikke findes i det færdige produkt. Forinden kan bakterien imidlertid have dannet enzymer, som langsomt kan ændre proteiner i mælken og dermed give den dårlige smag.

Det endelige analyseresultat har Arla Foods formentlig først fredag, men tidligere prøver har vist, at mælken ikke var sundhedsskadelig. Arla har indskærpet proceduren omkring syn, lugt og smag over for personalet, og landmanden får i øvrigt først lov til at levere mælk igen, når kvaliteten igen er i orden.

Simone Nowack Pedersen (til venstre) og Nikiline Gade (i midten) fik begge stjålet deres identitet af gutten til højre

Hvem stjal Nikiline og Simones identitet?

Lige nu
Søren Brostrøm

liveblog COVID-19 LIVE: Kontakttallet er 1,1

auh

Regeringen genindfører rettigheder: - Der er rum til at åbne

image00006

play Video: Få en eksklusiv rundtur på spritny hurtigfærge

forsvundne jane møller

Her leder politiet efter forsvundne Jane Møller

20070702-153634-5-1920x1284we

Fra mandag kan man samles 25 til udendørs idræt: - Det er en kæmpe fordel for os