Ballademagere sættes på gaden

Brabrand Boligforening er klar til at smide urostiftere og deres familier ud af deres lejligheder i Gellerupparken.

De unge ballademagere, der gennem de seneste dage har hærget i Århus og flere af landets andre større byer risikerer at blive smidt ud af deres lejligheder, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten tirsdag.

Nogle boligforeninger har allerede besluttet at sætte uromagere og deres familier på gaden, mens andre kraftigt overvejer at følge trop.

Reaktionerne fra boligforeningerne kommer efter flere dages voldsom uro, der spredte sig som en løbeild fra det indre København til andre dele af landet, hvor affaldscontainere, biler og skoler har stået i flammer.

Skaderne er endnu ikke opgjort i kroner og øre, men reaktionen fra boligforeningerne er klar. Kan det bevises, at en lejer står bag hærværk eller lignede, vil vedkommende blive smidt ud efter
lejelovens bestemmelser.

Brabrand Boligforening, der ejer Gellerupparken ved Århus, har ført en konsekvent politik på området siden 2003, og direktør Torben Overgaard siger, at linjen fortsat gælder.

Formanden for Boligselskabernes Landsforening, Henning Kirk Christiansen, støtter den hårde linje. Men han tilføjer, at det i sig selv ikke løser problemerne at sætte ballademagerne på gaden.

Læs mere om uroen i Gellerup på tv2oj.dk's særlige tema