Babydrab for retten mandag

Nævningerne i Vestre Landsret skal vide, at en 32-årig mand fra Silkeborg tidligere har dræbt et lille barn, inden han i den kommende uge evt. kendes skyldig i endnu et babydrab.

Foto: Rigspolitiet (pressefoto)

Højesteret har efter en usædvanlig anmodning fra statsadvokaten i Viborg givet tilladelse til, at nævningerne - inden de afgør skyldsspørgsmålet for drabet på mandens kun tre uger gamle datter i Silkeborg - bliver oplyst om, at manden for 11 år siden gennempryglede og dermed dræbte sit første barn på kun otte uger.

Han blev idømt seks års fængsel for vold med døden til følge, men prøveløsladt i 1996.

Normalt bliver nævninger ikke orienteret om tiltaltes fortid i detaljer, inden de skal tage stilling til skyldsspørgsmålet i nævningesager. Men anklagemyndigheden har ment, at det var nødvendigt i den aktuelle sag.

Læs også Sag om babydrab begyndt

Den 32-årige er tiltalt for at have dræbt sin lille datter den 10. januar i år ved "stump vold og ruskevold". Derved fik den lille pige hjernelæsioner, så hun døde 12 timer senere på Skejby Sygehus' intensivafdeling.

Retssagen mod den 32-årige mand indledes mandag ved Vestre Landsret i Viborg. Anklagemyndighedens påstand er en straf om forvaring.

Da manden, der gennem tiden har ændret navn flere gange, blev anholdt efter drabet i januar, blev der endnu en gang pustet liv i debatten om det offentliges tilsyn med og mulighed for at tvangsfjerne børn fra truede familier.