ATP overvejer investering i Kattegatbro

Pensionskassen ATP er åben overfor at investere i en Kattegatbro, hvis pengetanken bliver præsenteret for et projekt.

Pensionskassen ATP vil overveje at skyde penge i en Kattegatbro, fortæller Århus Stiftstidende.

- Bliver vi præsenteret for et broprojekt, vil vi se positivt på det. Men vi har ikke set noget konkret projekt. Derfor kan jeg ikke sige, om det vil være en god investering for ATP og vores medlemmer. Men generelt tror vi på investeringer i infrastruktur, siger Bjarne Graven Larsen, fondsdirektør i ATP.

Den danske stat indtil nu alene stået for finansiering og drift af store broprojekter som Storebæltsbroen og Øresundsbroen.

Ttrafikordførerne på Christiansborg er uenige om pensionskasser og private investorer skal have lov til at eje en Kattegatbro.

- Hvis ATP og andre private investorer ser en god forretning i at bygge en Kattegatbro, gør vi også. Derfor kan jeg ikke se, hvorfor staten ikke selv skulle sikre finansieringen af broen, hvis private er parate til det, siger Magnus Heunicke, der er Socialdemokraternes trafikordfører, til avisen.

De borgerlige partier er mere åbne oberfor de private investorer:

- Vi har ikke haft tradition for at samarbejde med private om den slags herhjemme. Men det lyder spændende, og hvis private investorer gerne vil gå ind i sådan et broprojekt, er jeg helt klart åben over for idéen, siger trafikordfører Henriette Kjær (K).

- I Venstre er vi meget tilhængere af offentligt og privat samarbejde. Derfor synes jeg, private investorer skal have mulighed for at komme på banen i forbindelse med brugerfinansierede infrastrukturprojekter, siger Kristian Pihl Lorentzen, trafikordfører for Venstre.