Armenier frifundet for voldtægt

En 36-årig mand blev af landsretten frifundet for voldtægt. Han blev derfor alene dømt for vold.

En 36-årig armenier kunne fredag forlade Vestre Landsrets lokaler i Århus som en glad mand, selv om han blev idømt tre måneders fængsel.

Han kunne forlade retten som en fri mand, da de tre måneders fængsel fuldt ud er udstået under varetægtsfængslingen.

For den korte fængselsdom er for intet at regne mod den dom, han havde fået i byretten: To års fængsel, udvisning af Danmark i 10 år, og en erstatning på 100.000 kroner til offeret.

Armenieren, der bor i Sønderborg, blev frifundet for de meget alvorlige anklager om voldtægt mod en 21-årig ukrainsk kvinde. Han blev alene dømt for vold mod kvinden.

Manden kom til Danmark i 1998 og fik opholdstilladelse i 2004. I august 2004 gik han på sprogskole ved Kalø Vig, og en lun augustaften mødtes en del af kursisterne i kantinen. Blandt dem var en 21-årig kvinde fra Ukraine, der gik på den nærliggende landbrugsskole.

Ifølge kvinden trak den 36-årige hende ind på værelset, og efter trusler med en kniv og slag i ansigtet blev hun udsat for fuldbyrdet voldtægt flere gange. Først næste morgen slap hun ud af værelset og anmeldte straks forholdet til politiet.

Men landsretten fandt det ikke bevist, at der havde været tale om voldtægt og dømte derfor udelukkende den tiltalte for vold mod kvinden. /ritzau/