Århusianere flytter til Randers

Randers Kommune forventer at runde 100.000 indbyggere i de kommende år. Væksten skyldes bl.a. flere tilflyttere fra Århus.

Mens mange kommuner i provinsen må se en befolkningskurve, der peger nedad, forventer Randers Kommune en befolkningstilvækst på 8,5 pct. over de næste 13 år. Stigningen skyldes, at flere vil flytte til kommunen.

Dermed er der udsigt til, at Randers Kommune inden udgangen af dette årti har flere end 100.000 indbyggere.

Udviklingen skyldes bl.a., at flere eksempelvis flytter fra Århus Kommune til Randers Kommune end omvendt. I 2009 var der således flere, der kørte flyttebilen nordpå fra Århus til Randers, end den modsatte vej.

- Befolkningstilvæksten skal ses ud fra, at der findes kommuner i det vestjyske, hvor befolkningsprognoser viser den modsatte tendens. Set i det lys er prognosen bestemt positiv, siger vicekommunaldirektør i Randers Kommune Klaus Christiansen i en pressemeddelelse.

Vicekommunaldirektøren har forsigtige bud på, hvorfor befolkningstilvæksten tegner så godt for Randers Kommune.

- Årsagen kan være, at Randers Kommune har forbedret sit ry. Jeg tror også, at Randers Kommunes beliggenhed har betydning. Her tænker jeg på, at Randers Kommune er en del af det Østjysk Bybånd og er placeret mellem Århus og Aalborg, siger Klaus Christiansen.