Århus-elever tæt på skolemassakre

En klasse fra Højvangskolen er på studietur i den tyske by Winnenden, hvor en skolemassakre har fundet sted. Eleverne får krisehjælp.

En 8. klasse fra Højvangskolen er på studietur Winnenden, hvor en 17-årig mand ifølge de seneste meldinger har myrdet op i mod 16 mennesker på Albertville Realschule og derefter har skudt sig selv.

De århusianske elever har ikke været direkte involveret i skudepisoden, da de var på besøg på Benz Museet i Stuttgart, mens skyderiet fandt sted. Desuden var de på udveksling på naboskolen til Albertville Realschule.

- Lige da det sker, bliver eleverne selvfølgelig bange. Men Benz Museet stiller straks et lokale til rådighed for os, og de får fat i to krisepsykologer. Eleverne er kede af det, det er skrækkeligt, at sådan noget kan ske. I starten var man også bange, for gerningsmanden var jo på fri fod. Jeg kan så forstå, at det er han ikke længere, siger skoleleder på Højvangskolen, Jes Lorenzen, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Jes Lorenzen, der er i Tyskland med klassen, fortæller desuden, at Højvangskolen har fået mange henvendelser fra bekymrede forældre, og at man derfor straks lagde besked ud på skolens hjemmeside om, at klassen var langt væk fra skyderiet.

<b>TV 2 | ØSTJYLLAND har meget mere om sagen i vores udsendelse klokken 19.30.</b>