Antallet af praktikpladser stiger kraftigt

Unge på erhvervsuddannelserne i Randers har haft svært ved at finde en praktikplads på grund af krisen. Men nu går det den rigtige vej.

Tradiums ledelse og praktik-team glæder sig over, at det nu igen går den helt rigtige vej med at skaffe praktikpladser og uddannelsesaftaler til skolens elever.

- På Tradium kan vi se en klar og positiv udvikling, selv om der stadig er udfordringer i nogle brancher. På de tekniske uddannelser ligger vi med en fremgang på 17 procent i antallet af ordinære uddannelsesaftaler klart over fremgangen på landsplan, oplyser Tradiums vicedirektør Lars Michael Madsen med henvisning til netop offentliggjorte tal for praktikpladssituationen i hele landet.

Den seneste praktikpladsstatistik for hele Danmark viser en stigning i antallet af indgåede uddannelsesaftaler på 12 procent for de første fire måneder af 2010 i forhold til samme periode sidste år.

Sammen med Tradiums praktik-team glæder Lars Michael Madsen sig over den markant positive udvikling.

- Praktikpladsstatistikken viser først og fremmest det glædelige, at det nu går bedre for dansk økonomi, hvilket selvfølgelig smitter af på de lokale virksomheders motivation for at tage Tradiums elever i praktik. Om få år står Danmark i en situation, hvor virksomhederne kommer til at mangle uddannet arbejdskraft. Derfor er det afgørende, at vi i fællesskab sørger for at uddanne vores unge, siger Tradiums vicedirektør Lars Michael Madsen.