Afgørelsens time i 'Årets Østjyde 2008'

TV 2 | ØSTJYLLAND's seere har talt. Torsdag aften afsløres det, hvem der skal hædres som 'Årets Østjyde 2008'.

Brian Sørensen blev kåret som Årets Østjyde 2006.

Via en sms-afstemning afgjorde TV 2 | ØSTJYLLAND's seere onsdag aften, hvem der skal være 'Årets Østjyde 2008'.

Det er dog nødvendigt at bevæbne sig med en smule tålmodighed, inden det bliver afsløret, hvem af de fem finalister, der løber af med den ærefulde titel.

Først i torsdagens udsendelse klokken 19.30 afslører vi, hvem der vandt.

I finalen onsdag aften kunne TV 2 | ØSTJYLLAND's seere vælge imellem følgende fem finalister:

Finalist 1 - Mulki Hussein

Mulki Hussein er valgt som finalist i Årets Østjyde for sit arbejde med at hjælpe borgere fra andre kulturer i gang på det danske arbejdsmarked. Hun er projektleder af integrations- og jobformidlingsprojektet Sjago, som siden januar har hjulpet ca. 150 personer i arbejde.

Også når jobbet er i hus, hjælper Mulki også hvis der skulle opstå problemer

Finalist 2 - orkesterleder Anne Sophie Thykjær

Anne Sophie Thykjær er valgt som finalist i Årets Østjyde for sit store engagement og smittende humør når hun som orkesterleder underviser sine elever. Selv om hun underviser i flere orkestrer, formår hun ifølge eleverne at få ethvert orkester til at føle, at de er de vigtigste. Selv om Anne Sophie Thykjær har undervist i 28 år, har hun stadig glæden ved at lære fra sig.

Finalist 3 - leder af Energiakademiet på Samsø Søren Hermansen

Søren Hermansen er valgt som finalist i Årets Østjyde for sit store engagement i at gøre Samsø selvforsynende med vedvarende energi. Det er gået så godt at Samsø i dag eksporterer strøm til fastlandet, og udenlandske politikere og pressefolk strømmer til øen for at se, hvordan de har løst klimaudfordringen..

Finalist 4 - PL-guldvinder Jackie Christiansen

Jackie T. Christiansen er valgt som finalist i Årets Østjyde for sine store resultater ved de paralympiske lege i Beijing. Her formåede århusianeren at hente to medaljer hjem til Danmark. En guld i favorit disciplinen kuglestød og en sølv i diskoskast.

Finalist 5 - Guldvinderne i 49'er klassen ved OL

Martin Kirketerp og Jonas Warrer er valgt som finalister i Årets Østjyde, fordi de på den mest spændende og dramatiske måde sikrede sig guldmedalje i 49'er klassen ved OL i Kina. Trods en knækket mast i medal race lykkedes det de to sejlere at vinde olympisk guld.