Åben Havn stor succes

Billetterne til sejlturene i Århus Havn blev revet væk på en kvarter, og tre ekstra både måtte sættes ind.

Mere end 3000 mennesker dukkede op til Åben Havn, da Århus Havn og Areallejerforeningen inviterede til et kig på havnen. Klokken 11.00 startede arrangementet og i løbet af et kvarter, var alle billetterne til sejlturene i Århus Havn revet væk. Derfor måtte blandt andet søspejderne træde til, og sætte deres båd i vandet, til glæde for de mange fremmødte.

- Vi måtte hurtigt se om vi kunne gøre noget, og vi var heldige, at søspejderne har stillet en af deres sejlbåde til rådighed. Vi fik en bugserbåd ind til at arbejde for os, og så brugte vi vores lodsbåd i det omfang vi kunne, siger operationschef ved Århus Havn, Claus Holm Christensen.

SKAT var også tilstede på havnen. I dag var det dog ikke for at udføre kontrol, men for at vise deres containerscanner frem for publikum. Scanneren har de sidste fire år betydet, at flere af de 800.000 containere der hvert år kommer gennem havnen, er blevet kontrolleret.

- Sprut, narko, våben og sprængstof, det kan være gemt i den legale vareførsel. Det kan nu tydelig ses med scanneren, siger Hardy Vinter, der er SKATs afdelingsleder ved told- og smuglerikontrol Midtjylland.

Sidste år regnede det, da der blev holdt Åben Havn. Derfor kom kun få gæster forbi. Men i år betegner arrangørerne begivenheden som en succes.

- Det er jo helt fantastisk, når der kommer så mange mennesker og ser på havnens virksomheder, og hvad vi laver, siger Claus Holm Christensen.