73-årig fik bøde for at gramse

73-årig tyrkisk turist slap med bøde efter at have befamlet to piger i Silkeborg. Manden er rejst hjem sammen med sin kone.

Den 73-årige tyrkiske mand, som for knap to uger siden blev anholdt efter at have gramset på to unge kvinder i Silkeborg, har fået en bøde og er rejst hjem til Tyrkiet sammen med sin kone.

- Vi har under hensyn til blandt andet mandens alder truffet en meget lempellig afgørelse i sagen og afgjort den med en bøde, siger kriminalinspektør Carsten Thostrup fra Silkeborg Politi til TV 2 / Østjylland.

Dermed har politiet frafaldet sigtelsen mod manden for voldtægtsforsøg.

Overgrebene mod de to unge kvinder skete, da den 73-årige var på ferie i Silkeborg hos sine herboende børn. I begge tilfælde henvendte han sig til kvinderne og tilbød dem penge, hvorefter han befamlede dem.

Den 73-årige og hans kone skulle have været på besøg hos familien i Silkeborg endnu et godt stykke tid. Efter episoden med de unge piger, har manden dog - efter anbefaling fra såvel politi som familie - valgt at rejse hjem til Tyrkiet sammen med sin kone. Han har ikke fået forbud mod at rejse ind i Danmark.