50 jobs flytter fra Midtdjurs

Virksomheden Lindab flytter produktion af ventilation til skibe fra Kolind til Haderslev i løbet af efteråret.

Kolind i Midtdjurs Kommune mister 50 arbejdspladser, når den svensk ejede koncern Lindab i løbet af efteråret nedlægger sin afdeling i byen for at flytte produktionen til Haderslev. Kolind-fabrikken fremstiller komponenter til ventilation på skibe.

- Der er intet galt med kvalifikationerne hos medarbejderne i Kolind. Men da vi har flyttet anden produktion fra Haderslev til Prag, har vi fået ledige kvadratmeter på vores fabrik i Haderslev, og derfor flytter vi produktionen i Kolind dertil, forklarer Dan Stjernegaard, direktør i Lindab, til TV2 / ØSTJYLLAND.

Han understreger, at alle medarbejdere i Kolind er blevet tilbudt at flytte med til Haderslev. Men hidtil har mindre end en håndfuld sagt ja til tilbuddet.

- Vi har hidtil været forskånet for den slags arbejdspladslukninger, så det er et hårdt slag i ansigtet, lyder en kommentar fra borgmester Kim Dalgaard Poulsen (V) til Østjyllands Radio. Han vil efter sommerferien holde et møde med virksomhedens ledelse for at drøfte fremtiden for de opsagte medarbejdere.

Se mere i aftenens udsendelser på TV2 / ØSTJYLLAND.