20 anholdt i stor aktion: 2 tons hash og 11 kilo kokain konfiskeret

Politiet har beslaglagt 2 tons hash i en politiaktion, hvor man har anholdt 20 personer i tre forskellige lande.

13 personer er anholdt i Horsens-området i forbindelse med dagens store politiaktion mod en international narkoring (arkivfoto). Foto: Ritzau Scanpix

20 personer er onsdag blevet anholdt i en koordineret politiaktion, hvor man har beslaglagt i alt 20 kilo hash og 11 kilogram kokain.

De 20 personer er sigtede for at være en del af en international narkoring, der har smuglet flere tons hash, som blandt andet er endt flere steder i Danmark. 

Det oplyser Særlig Efterforskning Vest, der er forankret i Østjyllands politikreds.

- Vi har været tilfredse med den efterforskning, vi har lavet indtil i dag, og vi er bestemt ikke blevet mindre tilfredse efter i dag. Men vi er også ydmyge, og vi ved, at der er masser af hårdt arbejde forude, siger Brian Olsen, der er leder af efterforskningsenheden, til TV2 ØSTJYLLAND.

Han oplyser, at 13 personer er anholdt i Horsens-området, og at én person er anholdt i Himmerland. Derudover er tre personer blevet anholdt i Sverige og en enkelt i Holland. 

Læs også LA: Lovlig hash vil løse bandekonflikten

Politiet kan ikke udelukke, at der kommer flere anholdelser.

Brian Olsen oplyser, at politiet alene i dag, onsdag, har beslaglagt mere end 900 kilogram hash og store pengebeløb. 

Der er også blevet foretaget en lang række ransagninger og undersøgelser i andre lande, der også har ført politiet på sporet af andre narkosager med andre gerningsmænd. 

I de andre sager har politiet beslaglagt yderligere 500 kilo hash, 42 liter amfetaminolie - der svarer til cirka 160 kilo anmfetamin - 20 kilogram kokain, to kilo heroin og 88 kilo amfetamin. 

I forbindelse med sagen har Særlig Efterforskning Vest samarbejdet med politiet i Holland, Sverige og Guardia Civil i Spanien. 

- Det er det gode samarbejde på tværs af kreds- og landegrænser, der gør, at vi har kunnet optrevle så stor en narkoorganisation og få en meget stor mængde narko væk fra gaden, siger Brian Olsen, der er leder af Særlig Efterforskning Vest.

Hvorvidt de anholdte er danske statsborgere vil Brian Olsen ikke oplyse af hensyn til efterforskningen. Hovedparten af de anholdte bliver fremstillet i grundlovsforhør torsdag, hvor der vil være lukkede døre. 

Særlig Efterforksning Vest

Særlig Efterforskning Vest er forankret i Østjyllands politikreds, og er en tværgående enhed, der arbejder med kriminalitet på tværs af politikredsene i Jylland og Fyn.