17-årig arbejdede 72 timer i træk

LO's jobpatrulje har desuden afsløret, at en 15-årig skoledreng arbejdede 40-50 timer ved siden af skolen.

En 17-årig dreng arbejdede 72 timer i træk, mens en 15-årig dreng ved siden af skolegangen arbejdede 40-50 timer om ugen hos et cateringfirma og nu har permanent rygskade.

Det er nogle af de grove eksempler, som LO's jobpatrulje i Østjylland er stødt på, mens de i disse uger besøger unge fritidsjobbere hos østjyske virksomheder.

Den 17-årige arbejder for en kiosk-kæde og havde valgt at tage en rækker vagter lige efter hinanden, således at han nåede op på en næsten tre døgn lang arbejdsdag.

- Det er fuldstændig hul i hovedet, siger koordinator for jobpatruljen, Martin Larsen, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Vi har taget en snak med fyren og fortalt ham, at han går ned både fysisk og psykisk, og firmaet har fået at vide, at det hverken er ret eller rimeligt at lade en ung fyr arbejde så længe, fortsætter han.

I går tirsdag snakkede Martin Larsen med en 15-årig dreng, der ved siden af skolegangen har arbejdet 40-50 timer om ugen hos et cateringfirma.

Drengen har blandt andet skulle løfte tunge industrigryder og betjene pålægs- og skæremaskiner til langt ud på natten. Han har nu fået konstateret permanent rygskade og har skiftet arbejde.

- Det kan ikke være rigtigt, at næste generation skal have sådan en oplevelse, første gang de prøver kræfter med arbejdsmarkedet, fortæller Martin Larsen.

Jobpatruljen har indtil videre besøgt mere end 300 arbejdspladser, og selvom de grove eksempler bliver flere og flere, ser det også fornuftigt ud mange steder, oplyser Martin Larsen.

Besøgene fortsætter i denne uge og i næste uge.