166 mio. kr. til Østjylland

Sallingfondene forgylder kulturen

01:10

Foto: Willy Grauby

1 af 2

Sallingfondene har besluttet at dele et trecifret millionbeløb ud til kultur og uddannelse i Østjylland.

Helt præcist donerer fonden 166,82 millioner kroner.

- Bestyrelsen har udvalgt en række projekter, som helt i tråd med fundatsen tilgodeser gode formål i Østjylland. Vi forventer, at donationerne vil medvirke til at skabe fremdrift i området og desuden komme rigtig mange mennesker til gavn og glæde, siger bestyrelsesformand for Sallingfondene, Jens Bjerg Sørensen, i en pressemeddelelse.

Se: Armene strøg i vejret

Pengene går blandt andet til en udvidelse af kunstmuseet ARoS i Aarhus, ligesom Værket i Randers nu kan begynde en udvidelse og renoverering af spillestedet Turbinen.

Pengene fordeles således:

- 100 millioner kroner: ARoS Aarhus Kunstmuseum. Projekt 'The Next Level' er et underjordisk udbygningsprojekt i to dele: Et kunstværk og et 1400 kvm. stort galleri. Kunstværket er en kugleformet, sfærisk lysinstallation på 25 meter i diameter, skabt af kunstneren James Turrell. Publikum skal gå gennem installationen for komme til det nye galleri under Officerspladsen. Projektet ventes endelig færdigt i 2017.

- 36,95 millioner kroner: AAGE - Aarhus Academy for Global Education. Donationen skal videreudvikle den internationale skole i Aarhus.

- 20 millioner kroner: Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017. Donationen skal støtte afholdelsen af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.

- 9,865 millioner kroner: Musik- og teaterhuset Værket i Randers. Donationen skal bruges til at etablere et nyt rytmisk spillested ved at renovere og udvide Turbinen, som er tilknyttet Værket.

Sallingfondene består af to selvstændige fonde: Købmand Herman Sallings Fond og Købmand Ferdinand Sallings Mindefond.