14-årig pige sat af DSB-tog

En århusiansk kvinde er vred på DSB, efter hendes datter blev sat af toget. Datteren have ved en fejl købt billet til Arriva.

Det var Christina Sørensens første tur alene med tog. Og det bliver nok den sidste i lang tid.

Den 14-årige pige havde været i Skive for at besøge en veninde og skulle med toget tilbage til Århus fredag eftermiddag. Med sig havde hun en billet, så da en DSB-kontrollør bad hende om at forlade toget, blev hun meget overrasket.

Det viste sig, at Christina Sørensens billet kun galdt til Arrivas tog på strækningen, og den unge pige havde ved en fejl sat sig ind i et DSB-tog. Da kontrolløren gjorde hende opmærksom på fejlen, tilbød hun at købe en ny billet, men ifølge hende selv blev det tilbud afvist, og kontrolløren beordrede hende til at stå af toget på næste station.

Christina Sørensens mor indrømmer, at datteren har begået en fejl, men efterlyser mere fleksibilitet fra kontrollørens side.

- Hvis jeg havde været kontrollør og kunne se, at pigen faktisk havde en billet, så hun ikke forsøgte at snyde eller køre gratis, så havde jeg givet hende lov til enten at købe en ny billet i toget eller ordne det, når hun kom tilbage til Århus. Jeg fatter ikke, at DSB behandler unge mennesker på den måde, siger moren, Annette Kjær Sørensen.

Christina Sørensens venindes mor hentede hende på stationen, hvor hun var blevet sat af og hjalp hende på et Arriva-tog, så den 14-årige pige ankom til Århus Hovedbanegård fredag eftermiddag.

Normalt har DSB en politik om, at man ikke sætter børn af tog. Nu vil firmaet undersøge sagen.