Vejarbejde sænker hastigheden på motorvej

Arbejdet foregår i aften- og nattetimerne, hvor bilisterne i nord- og sydgående retning må deles om to spor. Om dagen er det kun bilisterne, der skal mod syd, der påvirkes.

Bilister på motorvejsstrækningen mellem Randers og Aarhus må den kommende tid væbne sig med lidt mere tålmodighed end sædvanligt.

Søndag aften går der nemlig et større arbejde i gang, når asfalten skal skiftes mellem Hadsten og motorvejskryds Aarhus Nord. Det oplyser Vejdirektoratet.

Først skal den gamle belægning fræses af, og derefter skal der lægges en ny og mere klimavenlig asfalt.

Vejarbejdet bliver udført i aften- og nattetimerne i sydgående retning fra kl. 18.30 til 5.30. I dagtimerne vil der fortsat være fuldt åbent for trafikken – dog med nedsat hastighed, hvor man kører på en fræset overflade eller ved manglende striber.

Begge retninger påvirkes

I dagtimerne, fra kl. 5.30 til 18.30, må de sydgående bilister køre 80 km/t på den ufærdige asfalt, mens de nordgående kan holde normal hastighed. 

Arbejdet er begrænset til de sydgående spor, men om aftenen og natten skal trafikken i begge retninger deles om de to spor i nordgående retning. 

Der, hvor den sydgående trafik føres over i den modsatte bane, vil hastighedsbegrænsningen ligge på 50 km/t, og ellers kan den variere mellem 50 og 80 km/t i begge retninger, afhængigt af hvordan arbejdet skrider frem. 

Arbejdet er i gang frem til 9. september. Ifølge Vejdirektoratet kommer man ikke til at fortsætte arbejdet i det nordgående spor i år. 

Til- og frakørselsrampe spærres

Bilister, der skal til og fra Hadsten mellem den 14. og 17. august, skal muligvis finde andre veje. 

I tidsrummet kl. 18.30-5.30 vil afkørsels- og tilkørselsrampen for sydgående trafik ved afkørsel 44 på E45 være spærret. 

Der henvises til omkørsel ad Hovedvej 180. Det er planlagt, at rampen igen bliver spærret 23. august til 4. september.