Tilbagekalder naturlægemiddel: Tre er døde

Naturmedicin med salmonella har sandsynligvis kostet tre mennesker livet. Nu tilbagekalder producenten hele sortimentet.

Der er blevet fundet salmonella i naturlægemidlet HUSK Psyllium-frøskaller og Statens Serum Institut (SSI) mener, at et salmonellaudbrud, som i marts har kostet tre personer livet og fået 19 indlagt, skyldes netop det naturlægemiddel. 

HUSK Psyllium-frøskaller tages ofte af ældre for at modvirke forstoppelse. 

De 25 salmonella-syge, som SSI har registreret, var mellem 2 og 92 år, havde ikke været ude at rejse, kendte ikke hinanden og havde ikke deltaget i fælles begivenheder. 

Alligevel havde de alle de samme type salmonella. 

Derfor mistænkte Serum Instituttet, at de måtte have spist noget af det samme.

Tjek dine produkter

Interviews med de syge viste, at de havde det til fælles, at de havde spist HUSK Psyllium-frøskaller. Fra to af patienternes hjem hentede Fødevarestyrelsen produktet og undersøgelser viste, at der var salmonella i.  

- Det er naturligvis uheldigt, at et naturlægemiddel, der netop har til hensigt at virke mod diarré og forstoppelse, gør folk syge med salmonella. Det er meget muligt, at personer, der i forvejen har maveproblemer, er mere sårbare overfor at få en alvorlig salmonellainfektion, siger epidemiolog på SSI Luise Müller.

Som konsekvens af fundet tilbagekalder producenten af HUSK Psyllium frøskaller nu hele sit sortiment af HUSK-produkter fra handlen. 

- Vi beklager meget den ulejlighed, som vi bringer vores trofaste HUSK kunder i ved tilbagekaldelsen, siger kommunikationsdirektør for Orkla Danmark Nilüfer Sahin og understreger, at forbrugerne bør kassere deres HUSK produkter. 

Sundhedsmyndigheden opfordrer nu "kraftigt folk til at tjekke, om de ligger inde med nogle af de ramte Husk-produkter".

Det drejer sig om naturlægemiddel "Husk Psyllium-frøskaller" som kapsler og kosttilskuddet "Husk Psyllium Mavebalance Basic", som også er kapsler.

Skærmbillede 2021-05-09 kl. 13.45.53

play Landsby plaget af hensynsløse bilister: - I går var det helt vanvittigt

Mallorca

liveblog COVID-19 LIVE: Snart kan du komme på charterferie igen

Reiner Efterlysning

25-årig forsvundet: Har relation til Ry og Randers

Oskar og Bertram

play Endelig kom den store dag: Oskar og Bertram fik tårerne til at trille

20200925-111828-L-1920x1280we

Kraftige regn- og tordenbyger rammer dele af Danmark søndag aften

Politi

71-årig fundet i god behold

Dagens mest læste