Så er det J-dag: Det skal du være opmærksom på

Den første fredag i november står i J-dagens tegn. Sidste år blev festlighederne aflyst, og derfor forventer politiet, at gaderne vil bugne af mennesker i år.

Så skal flaskerne med de mørkeblå etiketter atter knappes op og skummende, sødmefulde julebryg hældes ned i novemberkolde halse. 

Denne fredag er den første af sin slags i november måned, og det betyder én ting:

J-dag. 

De fleste kender julebryggen fra reklamen med teksten: "God jul og godt Tub'år!" og bjældeklangsmusik. Reklamen har rullet over skærmene i de danske hjem siden 1984.
De fleste kender julebryggen fra reklamen med teksten: "God jul og godt Tub'år!" og bjældeklangsmusik. Reklamen har rullet over skærmene i de danske hjem siden 1984.

Traditionen tro, vil Tuborgs julebryg være at finde på utallige barer og supermarkedshylder.

Størstedelen forbinder dagen med meterlange køer og barer, der er proppet til randen. 

Det samme gør politiet. Og da dagen sidste år grundet corona-pandemien var mere eller mindre aflyst, forventer politiet, at der i år vil være ekstra mange øltørstige mennesker i byen. 

Af den grund sender Østjyllands Politi ekstra betjente ud i nattelivet, skriver de i en pressemeddelse

Politiet vil derudover markere denne festlige fredag med en landsdækkende, målrettet indsats mod narkotika- og spirituskørsel

Kort om J-dag

Østjyllands Politi anbefaler, at du, inden du tager afsted til fest, farver og fadøl, får lagt en plan for, hvordan du kommer hjem. 

Samtidig understreges det, at du ikke bør lade sig friste af en billig pirattaxa, da Østjyllands Politi flere gange har modtaget henvendelser om tyveri og snyd under brug af disse. 

De anbefaler i stedet at gøre brug af offentlig transport eller at få en ædru ven til at køre dig hjem.