Ny serie: Anders har forenet gaming og fysisk aktivitet

I TV2 ØSTJYLLANDs nye serie 'Fraggers i Form' skal fem østjyske gamere forsøge at finde balancen mellem gaming og fysisk aktivitet. Anders Lykke-Bertelsen er én af deltagerne i programmet, og han har fået mere selvtillid og færre kilo på sidebenene.


- Jeg stod op en morgen, kiggede mig selv i spejlet og kunne se, at jeg havde fået strækmærker på min ryg og mave. Og så tænkte jeg bare, at jeg var skuffet over måden, jeg så ud på. Det ville jeg gerne gøre noget ved.

Det gjorde den 20-årige gamer og livestreamer Anders Lykke-Bertelsen. Han meldte sig nemlig som deltager i TV2 ØSTJYLLANDs nye serie 'Fraggers i Form'.

quote Når man får en udfordring, så skal man gå ind i det 100 procent

Anders Lykke-Bertelsen, deltager i Fraggers i Form

Et program hvor fem hardcore gamere skal lære at bevæge sig mere og derved forbedre deres evner i skydespillet Counter-Strike - og til sidst forsøge at vinde den store turnering TV2østjylLAN.

Selv bruger Anders Lykke-Bertelsen omkring otte timer om dagen foran computeren, hvor han gamer og livestreamer fra hjemmet i Grenaa.

I programmet kommer Anders og de andre gamere blandt andet en tur på skydebanen, de lærer at finde ro gennem yoga, og sammenholdet skal stå sin prøve, når gamerne og deres træner drager til Tunø på overlevelsestur. 

For motion er meget mere end at løbe ti kilometer og spille fodbold.

Her er forbedrer Anders Lykke-Bertelsen sine skyde-skills.
Her er forbedrer Anders Lykke-Bertelsen sine skyde-skills.

Du kan blive en bedre gamer, når du dyrker motion

Serien har ikke til formål, at drengene skal spille mindre Counter-Strike. Men formålet er derimod at finde en balance mellem gaming og motion.

Og det giver god mening, forklarer programmets træner Rasmus Brandt Hansen, som har en kandidatgrad i Idrætsvidenskab med speciale i e-sport og fysisk helbred.

-  Counter-Strike er en sport, hvor du skal præstere på højeste niveau, og hvor koncentration og fokus er helt centralt. Hvis du er i fysisk underskud, er du også i psykisk underskud, forklarer han. 

Og det, mener han, vil kunne påvirke gamernes evner i spillet.

quote - Jeg har kunnet se en kæmpe personlig udvikling hos drengene. Jeg er stolt og glad for at have være en del af projektet. De har rykket sig mentalt, psykisk og socialt.

Rasmus Brandt Hansen, træner, Fraggers i Form

Derudover giver fysisk aktivitet også en hurtigere reaktionsevne, hvilket er en fordel i spil som Counter-Strike.

Programmet er derfor en win-win situation for deltagerne. De kommer i bedre form og bliver samtidig bedre til det, de elsker mest: Counter-Strike.

Rykket sig på det sociale og psykiske

Selvom Anders Lykke-Bertelsen ikke er helt tilfreds med sin krop endnu, føler han sig godt på vej.

- Jeg håbede på, at jeg kunne komme til at holde ud at kigge på mig selv, og jeg vidste, at det kunne jeg kun, hvis jeg præsterede 100 procent i programmet, siger Anders Lykke-Bertelsen, der under programmet tabte sig otte kilo, blev bedre til at game og fik nye sociale relationer. 

- Når man får en udfordring, så skal man gå ind i det 100 procent, tilføjer han.

Og det er ikke kun Anders, der har været igennem en kæmpe udvikling. Træneren har nemlig set ændringer hos alle deltagerne:

- Jeg har kunnet se en kæmpe personlig udvikling hos drengene. Jeg er stolt og glad for at have være en del af projektet. De har rykket sig mentalt, psykisk og socialt. De har fået mange nye redskaber til at få det bedre, siger Rasmus Brandt Hansen.

Viser strækmærker på Instagram

På Instagram har den unge gamer da også delt et meget personligt opslag.

- Programmet har givet mig så meget selvtillid, at jeg er begyndt at turde åbne op omkring mig selv. Det resulterede i mit mest personlige instagrambillede nogensinde, forklarer Anders Lykke-Bertelsen.

quote Det her er ikke et råb og hjælp, men et håb.

Anders Lykke-Bertelsen, deltager i Fraggers i Form

På billedet viser han sine strækmærker frem, og i teksten nedenunder står der blandt andet:

- Det her er ikke et råb om hjælp, men et håb. Et håb om, at uanset hvad folk siger om dig, så ser du pissegodt ud. 

Et opslag, der gav Anders Lykke-Bertelsen endnu mere selvtillid, fordi han efterfølgende kun blev mødt med opmuntrende og søde kommentarer.

Under programmet skulle Anders Lykke-Bertelsen (th.) og de andre deltagere i Fraggers i Form blandt andet prøve kræfter med at træne. Her ses han sammen med holdets træner Rasmus Brandt Hansen (tv.) og Kasper Myren Riis, som er stærkmand (i midten).
Under programmet skulle Anders Lykke-Bertelsen (th.) og de andre deltagere i Fraggers i Form blandt andet prøve kræfter med at træne. Her ses han sammen med holdets træner Rasmus Brandt Hansen (tv.) og Kasper Myren Riis, som er stærkmand (i midten).

Derfor opfordrer han nu alle, der ikke er tilfredse med deres krop, til at tale om det og til at se programmet: 

- Se programmet, og se hvor fysisk og psykisk pressede, vi er. Så kan du også finde en af os at identificere dig med. Og husk nu, der findes ikke grimme folk, kun grimme personligheder, afslutter han.

Trænerens gode råd

Træner Rasmus Brandt Hansen har også nogle gode råd til unge gamere, der er i samme situation som programmets deltagere, og som også gerne vil dyrke mere motion.

-  Det er en god idé at alliere sig med en ven, for så er det nemmere at komme afsted. Det er også vigtigt, at du starter med at sætte dig et overkommeligt mål, så du får succesoplevelser fra starten. Du kan for eksempel sige til dig selv, at hvis du går 10.000 skridt, må du spille mere computer.

quote Du kan for eksempel sige til dig selv, at hvis du går 10.000 skridt, må du spille mere computer.

Rasmus Brandt Hansen, træner, Fraggers i Form

Derudover opfordrer han alle, der gerne vil blive bedre gamere og samtidig komme i bedre form, til at melde sig ind TV2 ØSTJYLLANDS facebookgruppe 'Fraggers i Form', hvor alle, der har lyst, kan blive en del af  fællesskabet omkring gaming og fysisk aktivitet.  

Projektet med at få de fem gamere i form har taget tre måneder. Du kan se første afsnit af 'Fraggers i Form' på TV2 ØSTJYLLANDS youtube-kanal

Skærmbillede 2021-04-17 kl. 12.54.48

Planlagde sin egen begravelse - nu har Stinne fået et nyt hjerte

173405868_2990697634550447_4263271679499917763_n

Lang kø til prisvindende ishus: - Vi er lidt presset

Gellerup

Endnu et område lukkes ned på grund af høj smitte

slhjwu8plmslqa00u20210416130349

Huslejestigninger og dobbelt løn - Jes og de andre lejere er ikke tilfredse

Samsøfærgen

Ups! Færge påsejler spritny hurtigfærge

Skærmbillede 2021-04-16 kl. 20.20.54

Dyre dråber til dyrene: - Det giver os en kæmpe merudgift

Dagens mest læste