Nu er dine feriepenge klar til udbetaling - 7,1 milliard udbetalt på syv timer

De indefrosne feriepenge, der skal sætte mere gang i økonomien, er nu klar til udbetaling.

Sådan er status tirsdag formiddag kl 9.00

Allerede fra tirsdag kan man gå ind og bestille tre ugers indefrosne feriepenge. Det har tirsdag morgen skabt kø på borger.dk.

Et politisk flertal på Christiansborg blev tidligere på året enige om, at dele af de indefrosne midler kan frigives for at sætte gang i økonomien.

- Det er godt, at pengene nu kan begynde at komme ud og arbejde. Det er der behov for.

- Vi ved, at mange virksomheder har svært ved at få økonomien til at løbe rundt på grund af coronakrisen, og en saltvandsindsprøjtning kan være med til at få gang i hjulene og dermed redde arbejdspladser, siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S).

Læs også Beregn: Så mange feriepenge får du til efteråret

Pengene vil blive udbetalt op til syv hverdage efter og beskattes som almindelig indkomst.

- Det er frivilligt, om man som lønmodtager vil have feriepengene udbetalt, men jeg er overbevist om, at mange danskere vil hæve dem og bruge flere penge – gerne i danske virksomheder – til gavn for hele økonomien og dermed også arbejdsmarkedet, siger Peter Hummelgaard.

Hvornår de sidste to ugers feriepenge skal udbetales, er endnu ikke aftalt, men det skal partierne bag aftalen ifølge ministeren vende senere på efteråret.

Læs også Flertal vil udbetale ALLE dine feriepenge

De udbetalte feriepenge bliver ikke modregnet i forsørgelsesydelser og kommer heller ikke til at påvirke muligheden for at blive berettiget til en offentlig ydelse.

Man kan anmode om udbetaling af de indefrosne feriepenge via hjemmesiden borger.dk, hvor man logger på med sit NemID.

Hektiske første timer

Der kan nu gøres status på de første timer, og her har 356.500 personer bestilt intet mindre end 7,1 milliarder til udbetaling. 

Det oplyser ATP i en pressemeddelelse. 

Læs også Dreng smurt ind i lort til træning

Samlet svarer de tre ugers indefrosne feriepenge til 60 milliarder kroner, men det er ikke forventningen, at alle vælger at få udbetalt sine feriepenge. 

Man vil kunne ansøge om at få pengene frem til 1. december. Hvis man ikke har gjort det, vil man først få pengene, når man går på pension.