I dag vælger DF ny formand: Østjyske folkevalgte peger på hver deres kandidat

Efter måneders debat - i og uden for egne rækker - vælger Dansk Folkeparti i eftermiddag partiets næste formand.

Tre kandidater stiller op til posten som ny formand for Dansk Folkeparti. Partiet skal have ny formand efter Kristian Thulesen Dahl, der meldte sin afgang efter Dansk Folkepartis skuffende kommunalvalg i november.

Omkring 900 delegerede kan stemme, når valget i dag afholdes ved et ekstraordinært årsmøde i Herning. Blandt dem er partiets 16 folketingsmedlemmer, hvoraf de fleste allerede har tilkendegivet, hvem de vil stemme på.

Programmet for dagen:

 Blandt andre de to østjyske DF'ere Hans Kristian Skibby og Mette Hjermind Dencker, som hælder til hver deres kandidat.

Morten Messerschmidts støtter:

Forbrugerordfører Mette Hjermind Dencker: - Mortens projekt er uselvisk, og det er sådan en formand, vi skal have. Det handler om, hvordan vi kan redde partiet som helhed. Det handler ikke om, at Morten død og pine vil gennemtrumfe at være formand.

Partistifter og tidligere formand Pia Kjærsgaard: - Blandt kandidaterne er Morten Messerschmidt absolut bedst egnet. Han er velbegavet, uhyre flittig, godt inde i vores politik, utroligt venlig over for folk, og han er præsentabel, hvilket også betyder noget for en formand.

Finansordfører René Christensen: - Jeg slet ikke i tvivl, og jeg kommer til at stemme på Morten Messerschmidt, og det vil jeg også opfordre andre til at gøre.

quote Mortens projekt er uselvisk, og det er sådan en formand, vi skal have

Mette Hjermind Dencker, DF

Skatteordfører Dennis Flydtkjær: - Jeg støtter op om Morten Messerschmidt som formand og Peter Kofod som næstformand. Der er brug for en ny retning for Dansk Folkeparti, og jeg kan fuldt ud bakke op om de to.

Boligordfører Alex Ahrendtsen: - Jeg har kendt ham, siden han var 19 år. For mig er han den perfekte kandidat. Dermed ikke sagt, at han er det perfekte menneske. Men hvem gider have en leder uden fejl? Jeg er derfor fuld af fortrøstning for fremtiden.

Martin Henriksens støtter:

Erhvervsordfører Hans Kristian Skibby: - Jeg har tænkt mig at stemme på Martin Henriksen. Han er den, der giver os de bedste muligheder.

Integrationsordfører Marie Krarup: - Det var svært for ham (Morten Messerschmidt, red.) at lede en gruppe i EU - det blev en fiasko. Jeg mener også, han svigtede DF ved at blive som næstformand, da han blev dømt i byretten. Det var forkert af ham og kastede en skygge over ham selv og partiet.

- Jeg har nogle uenigheder med Martin Henriksen. Men jeg ved, at han er en person, man kan stole på og tale med.

quote Jeg har tænkt mig at stemme på Martin Henriksen. Han er den, der giver os de bedste muligheder

Hans Kristian Skibby, DF

Beskæftigelsesordfører Bent Bøgsted: - Martin Henriksen har en indstilling til udlændinge og det danske arbejdsmarked, som stemmer overens med de holdninger, jeg har.

- Han er den, der har den største erfaring i folketingsarbejdet.

Landbrugsordfører Lise Bech: - De er alle dygtige politikere, og jeg kender alle kandidater særdeles godt. Vi er alle DF'ere og ønsker det bedste for vores parti. Jeg vil pege på Martin Henriksen.

Sådan vælger Dansk Folkeparti ny formand

Merete Dea Larsens støtter:

Sundhedsordfører Liselott Blixt: - Jeg har kendt Merete i over 20 år. Hun har turdet stille sig op og modsige ledelsen, hun er loyal, og så har hun ikke været inde i det spil, der har været de seneste par år.

Social- og ældreordfører Karina Adsbøl: - Jeg er ikke bekymret for, at Merete ikke er en del af folketingsgruppen - det var Søren Pape heller ikke, da han blev valgt for de konservative.

Følgende folketingsmedlemmer har endnu ikke offentligt tilkendegivet, hvem de støtter:

Formand Kristian Thulesen Dahl.

Gruppeformand Peter Skaarup.

Udenrigsordfører Søren Espersen.

Uddannelsesordfører Jens Henrik Thulesen Dahl