Gratis færger i juli: Her kan du komme med kvit og frit

Cykelferien kan blive rigtig billig i år. Regeringens corona-sommerpakke betyder, at 53 færgeruter i Danmark i juli bliver gratis.

Færgerne til Anholt, Samsø og Tunø bliver i juli måned gratis for gående og cyklister. 

Som en del af regeringens sommerpakke bliver færgebilletter i massevis nemlig betalt af staten. Ideen er, at de gratis billetter skal lokke flere turister til de danske småøer og dermed give en tiltrængt økonomisk håndsrækning til øernes trængte erhvervsliv. 

Læs også Slappe nosser ophidser feminist: - Det er torskedumt af direktøren

- Det er en kærkommen håndsrækning til det lokale kultur- og erhvervsliv på øerne, som har været hårdt trængt i løbet af foråret på grand af de mange aflysninger, som COVID-19 har ført med sig, siger transportminister Benny Engelbrecht (S). 

Molslinjen tilbyder nu også gratis billetter til gående og cyklister.  Foto: Molslinjen

Gratis til Sjælland

Også Molslinjen tilbyder i juli måned gratis færgeoverfart på sine ruter. Ligesom de andre færgeruter er det dog kun for gående og cyklister. 

Læs også Storke-sensation fløj fra reden efter tragedie: Nu er de tilbage

På Molslinjen skal man dog selv lægge penge ud for en gratis billet, for så siden at få pengene retur. 

- Gæsterne skal reservere, betale og benytte billetten for at få deres penge tilbage og gøre turen gratis. På den måde kan vi styre bemandingen og sikkerheden på skibene – og samtidig kan vi dokumentere over for staten, hvor mange billetter, der skal være gratis, lyder forklaring fra Molslinjens kommercielle direktør, Jesper Skovgaard.

Også færgeoverfarterne Snaptun-Hjarnø og Snaptun-Endelave tilbyder gratis transport for gående og cyklister i hele juli.

Det samme gælder for de to overfarter på Randers Fjord.