Falske betjente franarrede ældre og udsatte 6,2 millioner kroner

Ældre og socialt udsatte borgere var målet for et netværk af svindlere, der udgav sig for at være politifolk fra Østjyllands Politi.

Ved at foregive, at de ringede fra Østjyllands Politi, lykkedes det et netværk af svindlere af bedrage i alt 36 personer for sammenlagt 6,2 millioner kroner.

Torsdag erkendte en 25-årig mand i Københavns Byret, at han deltog i svindlen. Han blev idømt to år og ni måneders fængsel.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

TV2 ØSTJYLLAND har tidligere kunnet fortælle om Henrik Søndergaard fra Aarhus, der blev ringet op af en svindler, der udgav sig for at være fra Østjyllands Politi.

Udgav sig for at være betjente fra Østjylland

Personer fra netværket ringede rundt til især ældre og socialt udsatte borgere i hele landet.

I telefonen udgav personerne sig for at ringe fra Østjyllands Politi. Henvendelsen virkede ekstra troværdig, fordi de ringede fra et nummer, der sluttede på 1448. Det er de sidste fire i politikredsenes hovednumre.

Svindlerne fortalte, at der var ved at blive optaget lån i ofrenes navne. For at stoppe det, skulle de falske betjente bruge personlige oplysninger om cpr-nummer og koder til NemID.

Herefter lånte gerningsmændene penge i ofrenes navne og overførte beløbet fra deres konti til andre konti hos såkaldte mulddyr for at sløre pengesporet.

Udnyttede ældre på groveste vis

Efter en længere efterforskning blev den 25-årige mand anholdt i København den 8. april 2021, og han har siddet varetægtsfængslet lige siden.

- Det er alvorlige sager, og vi står med en person, som retten har fundet skyldig i at være en del af et netværk, der på groveste vis har udnyttet ældre og socialt udsatte borgere, som har troet, at de har fået hjælp af politiet, udtaler senioranklager Sara Dalgaard fra Københavns Politi.

- Desværre er sagen her ikke enestående, og jeg vil stærkt opfordre til, at man er ekstrem påpasselig med at udlevere sine personlige oplysninger, hvis man bliver ringet op af politiet, Skattestyrelsen, banken eller andre myndigheder.

Tilbage i 2020 kunne TV2 ØSTJYLLAND fortælle historien om Henrik Søndergaard fra Aarhus, der tog imod et opkald fra en svindler, hvor nummeret stod til at komme fra Østjyllands Politis hovednummer.